ODHAJAJO

Iz SDS izstopil še en vidni član: to je navedel v pismu Janezu Janši

Med razlogi za takšno odločitev je Dejan Kaloh navedel ravnanje mariborskega lokalnega odbora SDS, ki je po njegovih besedah »sodu izbilo dno«.
Fotografija: Predsednik SDS Janez Janša je Logarja in Irgl že pozval k vrnitvi poslanskega mandata, Logar pa je to možnost zavrnil. FOTO: Voranc Vogel, Delo
Odpri galerijo
Predsednik SDS Janez Janša je Logarja in Irgl že pozval k vrnitvi poslanskega mandata, Logar pa je to možnost zavrnil. FOTO: Voranc Vogel, Delo

Tudi poslanec Dejan Kaloh je danes sporočil, da zapušča SDS. Med razlogi za takšno odločitev je navedel ravnanje mariborskega lokalnega odbora SDS, ki je po njegovih besedah »sodu izbilo dno«. Njegovo odločitev pa je pospešil tudi nedavni pogovor z Anžetom Logarjem, je navedel za STA.

Dejan Kaloh. FOTO: Arhiv
Dejan Kaloh. FOTO: Arhiv

Kot je pojasnil Kaloh, je njegov izstop zorel že dlje časa in ni v neposredni povezavi z nobenim »novim političnim podjemom«. Sta pa napoved stranke politične širine in torkov pogovor z Anžetom Logarjem njegovo odločitev pospešila, je navedel. Stranka politične širine bi namreč lahko bila tista politična sila, ki bo oblikovala naslednjo reformno vlado, kar je predpogoj, da se Slovenija na ključnih področjih končno premakne naprej. »Pri tem je vredno sodelovati,« je poudaril.

Ali bo izstopil iz poslanske skupine, še ni jasno

Ali bo izstopil tudi iz poslanske skupine, ni pojasnil, je pa zapisal, da bodo njegova prihodnja poslanska prizadevanja še naprej »usmerjena v uspešno Slovenijo, ki jo bodo zaznamovali konkurenčno gospodarstvo, jasne perspektive za mlade, dostojno življenje za starejše in splošna blaginja celotnega prebivalstva«.

V pismu Janezu Janši ...

V pismu predsedniku SDS Janezu Janši pa je med razlogi za svoj izstop navedel ravnanje mariborskega lokalnega odbora, ki ga je nekoč vodil. Odbor je namreč na zadnji seji celo razpravljal, da bi ga morali izključiti iz stranke, je navedel.

»To je sodu dokončno izbilo dno. Napadi s strani lokalnega odbora, potem ko nisem bil več predsednik, so bili do aktualnega poslanca in do dolgoletnega člana SDS nerazumni in zavržni ter so naredili nepopravljivo škodo,« je poudaril v pismu.

Kot je še dodal, njegove lojalnosti do »politične družine« ni bilo nikoli treba preizpraševati. »A lojalnost mora seveda biti vedno vzajemna. Takšna lojalnost je ključ za moč in stabilnost vsake organizacije in družine. Brez tega so razhodi neizbežni,« je še zapisal.

Janši se je zahvalil za vse priložnosti in »politično šolo, ki je včasih bila težka, a me je skalila v trdoživega politika«.

To je povedal o Logarju

Kalohov izstop iz SDS sledi izstopu poslanskih kolegov Anžeta Logarja in Eve Irgl. Odločitev je sprejel po torkovem pogovoru z Logarjem o tem, »komu in čemu bo ta nova stranka, ki je zdaj v ustanavljanju, alternativa«.

»Logarja cenim kot sposobnega poslanca, ga tudi v končni fazi vidim kot nekoga, ki bo v prihodnosti definitivno pomemben politični faktor na tem našem političnem zemljevidu,« je za STA dejal v ponedeljek. Njegova odločitev pa prihaja tudi po tem, ko ga SDS v kandidacijskih postopkih, ki so jih nedavno odprli, ni evidentirala kot kandidata za poslanca na naslednjih parlamentarnih volitvah.

Tako kot Logar in Irgl tudi Kaloh februarja ni podpisal izjave SDS, s katero se je preostalih 24 poslancev SDS zavezalo, da bodo do konca aktualnega sklica DZ delovali kot člani SDS in člani strankine poslanske skupine. Poslanska skupina SDS je nato vsem trem odvzela članstvo v delovnih telesih DZ in jih v parlamentarni dvorani presedla v zadnjo vrsto.

Predsednik SDS Janez Janša je Logarja in Irgl že pozval k vrnitvi poslanskega mandata, Logar pa je to možnost zavrnil.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije