SAB, LMŠ, SD IN LEVICA

Janez Janša po novici o oblikovanju nove vlade: Gre za norčevanje

Premier je prepričan, da gre za norčevanje iz slovenskega jezika in ustave.
Fotografija: Janez Janša. FOTO: Reuters
Odpri galerijo
Janez Janša. FOTO: Reuters

Premier Janez Janša se je na pobudo za oblikovanje t. i. koalicije ustavnega loka odzval na twitterju. Zapisal je, da je »poimenovanje skupinice levih in skrajno levih strank in strančic za ustavni lok norčevanje tako iz slovenskega jezika kot iz ustavne ureditve RS«.

»Ustavni lok po definiciji zahteva predstavništvo najmanj dveh tretjin volilnega telesa,« je svojo oceno pojasnil Janša.


Predsedniki LMŠ, SD, Levica in SAB so danes namreč potrdili začetek pogovorov za oblikovanje alternative Janševi vladi. Izhodišče za povezovanje je pobuda Koalicija ustavnega loka, ki jo je nanje naslovil ekonomist Jože P. Damijan. Ta je pripravljen postati mandatar, v strankah pa se strinjajo, da je predlog dobra osnova za nadaljevanje pogovorov.

Na tovrstno povezovanje se je odzval tudi gospodarski minister Zdravko Počivalšek. »Če kdo misli, da je čas, ko se soočamo z zelo zaskrbljujočo #covid sliko, primeren za politične eksperimente, mu težko pomagam. So pa vsi vabljeni, da #odgovorno sodelujejo pri obvladovanju zdravstvenih razmer,« je zapisal na twitterju.


Matej Tonin ni zavrnil morebitnega sodelovanja, a ne za vsako ceno. »NSi v aktualni vladi dobro uresničuje svoje programske prioritete. Snovalci alternativne vlade bodo morali dokazati, da jih ne povezuje zgolj želja po oblasti in nasprotovanje aktualni vladi. Za NSi bo ključna vsebina, stabilnost in rezultati.«

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije