RESOLUCIJA O IZRAELU

Janša skočil v zrak: »Sramota. Celo Srbija se je vzdržala«

Generalna skupščina ZN je danes potrdila predlog nezavezujoče resolucije, ki v skladu z mnenjem Meddržavnega sodišča v Haagu zahteva konec izraelske okupacije palestinskih ozemelj v enem letu.
Fotografija: Janez Janša. FOTO: Jože Suhadolnik
Odpri galerijo
Janez Janša. FOTO: Jože Suhadolnik

Generalna skupščina ZN je danes potrdila predlog nezavezujoče resolucije, ki v skladu z mnenjem Meddržavnega sodišča v Haagu zahteva konec izraelske okupacije palestinskih ozemelj v enem letu. Za resolucijo je glasovalo 124 od 193 članic ZN, vzdržalo se jih je 43, proti pa jih je bilo 14. 

Razprava o predlogu resolucije se je začela v torek, ko je svoj prvi nastop v Generalni skupščini opravil vršilec dolžnosti slovenskega veleposlanika pri ZN Samuel Žbogar, ki je skupaj z veliko večino od okrog 100 nastopajočih napovedal glas za resolucijo.

Prvak SDS ogorčen zaradi slovenske podpore

Glasovanja in slovenske podpore resoluciji pa ni dobro sprejel šef SDS. Janez Janša je na omrežju X zapisal: »Slovenija glasovala za embargo Izraela. Sramota. Celo Srbija se je vzdržala.«

Drugačno mnenje pa je delil Franci Kek, znani ustvarjalec skritih kamer, ki propalestinskih prepričanj ni nikoli skrival: »Na eni strani so Izrael, ZDA, Čehi, par afriških držav in še kakšna eksotična. In to je dovolj, da se genocid nadaljuje

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije