CENTRALNA OBVEŠČEVALNA AGENCIJA

Kaj je v Sloveniji počel prvi vohun Cie?

William Burns je z direktorjem Slovenske obveščevalno-varnostne agencije Joškom Kadivnikom izmenjal poglede na aktualne varnostne izzive.
Fotografija: William Burns je z direktorjem Slovenske obveščevalno-varnostne agencije Joškom Kadivnikom izmenjal poglede na aktualne varnostne izzive. FOTO: Omrežje X
Odpri galerijo
William Burns je z direktorjem Slovenske obveščevalno-varnostne agencije Joškom Kadivnikom izmenjal poglede na aktualne varnostne izzive. FOTO: Omrežje X

Direktor ameriške Centralne obveščevalne agencije (Cia) William Burns se je danes med obiskom v Sloveniji srečal z direktorjem Slovenske obveščevalno-varnostne agencije (Sova) Joškom Kadivnikom, so sporočili iz Sove.

Kolega sta izmenjala ocene in stališča o aktualnih varnostnih razmerah

Šefa obveščevalcev sta potrdila odlično sodelovanje in izmenjala poglede na aktualne varnostne izzive.

Burns in Kadivnik sta se na delovnem srečanju strinjala, da so partnerski odnosi med službama in državama izjemnega pomena za doseganje skupnih interesov in ciljev na varnostnem področju ter da je za učinkovito obveščevalno delovanje na tem področju nujno partnersko povezovanje ter na zaupanju osnovan profesionalni odnos, so po srečanju sporočili iz Sove.

Kolega sta v pogovoru izmenjala tudi ocene in stališča o aktualnih varnostnih razmerah na Zahodnem Balkanu, Bližnjem vzhodu, v Ukrajini in drugod po svetu.

 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije