OSTER ODZIV

Lahovnik ob nagovoru predsednice: »Za začetek naj se super premožni ‘prvi damjek’ odpove državni renti ...«

Predsednica republike Nataša Pirc Musar je v slavnostnem nagovoru na osrednji državni proslavi ob dnevu državnosti izpostavila pomen skupnosti.
Fotografija: Matej Lahovnik. FOTO: Leon Vidic/delo
Odpri galerijo
Matej Lahovnik. FOTO: Leon Vidic/delo

Časi pred osamosvojitvijo niso bili lahki, a smo znali videti svetlo prihodnost, je na proslavi ob dnevu državnosti poudarila predsednica republike Nataša Pirc Musar. Zdaj so na obzorju temni oblaki, nanje moramo biti pripravljeni, a prebrodimo jih lahko le skupaj. Zato moramo vsak dan dokazovati, da smo skupnost, je pozvala.

Predsednica republike Pirc Musarjeva je na osrednji državni proslavi ob dnevu državnosti izpostavila pomen skupnosti. Zgledi vlečejo, in ko oblast ne zna ali ne zmore izboljšati nesprejemljive slike družbe, mora navdih iskati zunaj pisarn, je izpostavila.

Spomnila je na delo številnih organizacij in programov, ki dnevno delajo za olajšanje življenja revnim, nemočnim, izključenim in marginaliziranim. »Njihovo skupno sporočilo je kratko: če ni sočutja do sočloveka, ni skupnosti,« je izpostavila Pirc Musar.

Državna proslava na Kongresnem trgu. FOTO: Jože Suhadolnik
Državna proslava na Kongresnem trgu. FOTO: Jože Suhadolnik

Lahovnik ostro nad presednico 

Na govor presednice se je že odzval bivši minister in priznani ekonomist Matej Lahovnik. Bil je oster: »Za začetek naj se super premožni "prvi damjek" odpove državni renti za njeno spremljavo po zgledu Pahorjeva Tanje, potem pa naj predsednica razpravlja o solidarnosti in revščini.«

 

 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije