SLOVO VROČINE

Lepega vremena je konec, prihajajo nevihte

Konec tedna občutna ohladitev, napovedujejo tudi sneg.
Fotografija: Simbolična fotografija. FOTO: Falkovskyy Getty Images, Istockphoto
Odpri galerijo
Simbolična fotografija. FOTO: Falkovskyy Getty Images, Istockphoto

LJUBLJANA – Predvidoma do petka se bo nadaljevalo sončno in vroče poletno vreme. Verjetnost popoldanskih neviht bo iz dneva v dan nekoliko večja, napovedujejo vremenoslovci.
 
Danes bo sončno. Popoldne in zvečer bo mogoča kakšna ploha ali nevihta. Na Primorskem bo še pihala šibka burja. Najvišje dnevne temperature bodo od 29 do 34 stopinj Celzija.


V četrtek bo dokaj sončno, popoldne in zvečer bodo nastale posamezne plohe in nevihte, ki se lahko zavlečejo tudi v noč. Najnižje jutranje temperature bodo od 13 do 18, na Primorskem okoli 20, najvišje dnevne od 27 do 34 stopinj Celzija, napovedujejo pri agenciji za okolje (Arso).

V petek bo sprva dokaj sončno, čez dan pa bo vse več spremenljive oblačnosti. Predvsem popoldne in zvečer bodo nastajale nevihte, ki se bodo zavlekle tudi v noč. V soboto bo spremenljivo oblačno, pojavljale se bodo plohe in nevihte. Vročina bo popustila.

Vročina se poslavlja

Vremenoslovci napovedujejo, da bo ohladitev, ki nas bo dosegla v soboto ali nedeljo, izrazita. Najvišje dnevne temperature bodo ostale pod 25 stopinjami Celzija, v nedeljo zelo verjetno tudi pod 20. Najvišje vrhove gora bo pobelil sneg. Po ohladitvi se bo postopoma spet segrelo, a izrazite vročine najbrž ne bo več.

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije