NJEGOVA POT

Logar po dokončnem razhodu z Janšo: »Ena vrata so se torej zaprla. Čas je, da se odprejo druga« (VIDEO)

Poslanec Anže Logar je izstopil iz SDS, ni pa še jasno, ali izstopa tudi iz poslanske skupine.
Fotografija: Anže Logar in Janez Janša. FOTO: S. N.
Odpri galerijo
Anže Logar in Janez Janša. FOTO: S. N.

Poslanec Anže Logar je v objavah na družbenih omrežjih vendarle tudi sam potrdil, da se je odločil za politično pot izven SDS. A na njo ne stopa sam, pravi. »Nastajali bomo postopoma, od spodaj navzgor, vsem na očeh,« piše in vabi k sodelovanju. Napoveduje pot politične širine. »To je pot, ki jo izberejo Demokrati,« je dodal.

»V zadnjih mesecih se je zdelo, kot da nisem počel ničesar. Res je, pred kamerami me ni bilo veliko. A nisem počival,« začne svoj zapis Logar.

Kot je pojasnil, je zadnja leta delal na sodelovanju od znotraj in od zunaj, a z omejenimi uspehi.

Slovo po 25 letih

Zato je v sredo po 25 letih članstva izstopil iz SDS. »Z leti so prišle izkušnje, v času po novembru 2022 pa tudi spoznanje, da brez naslednjega koraka ne bo napredka. Da je ponavljanje vedno istega pač obsojeno na neuspeh,« je dodal.

image_alt
Preberite, kakšno sporočilo je Logarju ob odhodu poslal Janez Janša (FOTO)

S Platformo sodelovanja so po njegovih besedah nakazali novo pot za izboljšanje odnosov in družbene klime.

»Ena vrata so se torej zaprla. Čas je, da se odprejo druga. A skozi ta ne grem sam,« je zapisal. Kdo ga bo na tej poti spremljal, ni navedel, sta pa v videu, ki ga je objavil, ob njem nekdanja evropska poslanka iz vrst SDS Romana Jordan in nekdanji šolski minister iz vrst SD Jernej Pikalo

Da je Logar izstopil iz stranke, so v sredo potrdili v SDS, kjer so prejeli njegovo izstopno izjavo. Ni pa še jasno, ali izstopa tudi iz poslanske skupine.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije