MAHNIČ NAD PRVO DAMO DZ ZARADI OBNAŠANJA

»Meni še ni bilo treba zapustiti nobene službe. Mislim pa, da ste vi morali oditi s sodišča ... « (VIDEO)

Ob debati o ustanovitvi parlamentarne preiskave o slovenski energetiki burno na kolegiju predsednice državnega zbora.
Fotografija: Žan Mahnič in Urška Klakočar Zupančič. FOTO: S. N.
Odpri galerijo
Žan Mahnič in Urška Klakočar Zupančič. FOTO: S. N.

Predlagatelji parlamentarne preiskave o slovenski energetiki, SDS in NSi, so po pozivu predsednice DZ, ki je sledil mnenju zakonodajno-pravne službe, pripravili čistopis zahteve za odreditev. Po pridobitvi mnenja zakonodajno-pravne službe bo jasno, ali so zdaj izpolnjeni pogoji za sklic seje DZ, je napovedala predsednica DZ Urška Klakočar Zupančič.

Med predsednico DZ in opozicijskima SDS in NSi je namreč nedavno znova zavrelo. Predsednica DZ je po prejemu mnenja zakonodajno-pravne službe DZ o zahtevi za novo parlamentarno preiskovalno komisijo predlagatelje pozvala, naj zahtevo popravijo, saj da ima ta vsebinske nepravilnosti.

Urška Klakočar Zupančič. FOTO: Blaž Samec
Urška Klakočar Zupančič. FOTO: Blaž Samec

Zakonodajno-pravna služba je v svojem mnenju med drugim izpostavila delno vsebinsko prekrivanje z že ustanovljeno parlamentarno preiskavo DZ o ugotavljanju domnevnih zlorab pri poslovanju družb Gen-I in Star Solar ter financiranju Gibanja Svoboda. Klakočar Zupančičeva je tedaj poudarila, da pogoji za izvedbo seje DZ, na kateri bi obravnavali akt o odreditvi parlamentarne preiskave, niso izpolnjeni ter predlagatelje pozvala, da zahtevo ponovno proučijo in pripravijo čistopis.

Je pa vseeno bilo zelo burno na današnjem kolegiju predsednice DZ. Tako je poslanec SDS Žan Mahnič Urški Klakočar Zupančič navrgel: »Glejte, gospa predsednica, jaz povsem razumem, da vam grem na živce. To se že od začetka mandata vidi, jaz s tem nimam težav, to je pač vaš problem, jaz mislim, da sem bil spoštljiv in uvideven v mojem nastopu. Zdaj, če so pa za vas težke besede, ko rečem dvojna merila, ja, oprostite, potem pa se očitno v tem parlamentu res ne sme nič več govoriti. Veste, kar se obnašanja tiče, gospa predsednica, meni do zdaj zaradi mojega obnašanja še nobene službe ni bilo treba zapustiti. Mislim, da vi zaradi svojega obnašanja ste morala oditi s sodišča.«

Žan Mahnič. FOTO: Jože Suhadolnik 
Žan Mahnič. FOTO: Jože Suhadolnik 

In odgovor prve dame DZ: »Je pa dejstvo, da ste pokazali svoj nivo, ne glede na to kakšen je bil epilog prekrškovnega postopka, kjer prijavitelj ni stranka v postopku. Tako da pokazali ste pa svoj nivo, ki ga itak kažete že ves čas, tako da ne bom niti tega več komentirala in se s tem ukvarjala, pa karkoli boste vzgled, kakršenkoli vzgled boste dajali pač komurkoli, komur ga boste morali dajati

 

 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije