V POKOJ PO USPEŠNI KARIERI

Menjava vodstva v Kranju, odhaja Melita Močnik (FOTO)

Na Gorenjskem bo vodenje policijske uprave prešlo v nove roke.
Fotografija: Melita Močnik leta 2012. FOTO: Samec Blaž
Odpri galerijo
Melita Močnik leta 2012. FOTO: Samec Blaž

Vodenje Policijske uprave Kranj z današnjim dnem, 1. majem 2024, začasno prevzema Uroš Povalej, ki bo upravo vodil do imenovanja novega direktorja. Povalej je od leta 2023 delo opravljal v Sektorju za razvoj in sistemske naloge v Službi generalnega direktorja policije.

Dosedanja direktorica Policijske uprave Kranj Melita Močnik se je z današnjim dnem, 1. majem 2024, upokojila.

Od leve proti desni: Uroš Povalej, mag. Robert Ferenc, Primož Donoša. FOTO: Pu Kranj
Od leve proti desni: Uroš Povalej, mag. Robert Ferenc, Primož Donoša. FOTO: Pu Kranj

Vodenje uprave je Povaleju predal Primož Donoša, vodja Sektorja kriminalistične policije Policijske uprave Kranj, ki je v zadnjih dneh upravo vodil po pooblastilu direktorice.

Primož Donoša, vodja sektorja kriminalistične policije PU Kranj. FOTO: Račič Blaž
Primož Donoša, vodja sektorja kriminalistične policije PU Kranj. FOTO: Račič Blaž

Uroš Povalej je v policiji zaposlen od leta 1990, ko je po končani Kadetski šoli za miličnike delo začel na Policijski postaji Ljubljana Center. Po končani Višji policijski šoli v Tacnu je bil leta 2006 premeščen na delovno mesto pomočnika načelnika na Policijski postaji Ljubljana Bežigrad.

image_alt
Matjaž Han: »Pravice niso bile podarjene. Vse prej kot to«

Leta 2010 je prevzel vodenje Skupine za korupcijo na Oddelku za gospodarsko kriminaliteto v Sektorju kriminalistične policije Policijske uprave Ljubljana, od leta 2023 pa je delal v Službi generalnega direktorja policije, in sicer v Sektorju za razvoj in sistemske naloge.

Konec bogate kariere

Melita Močnik je Policijsko upravo Kranj vodila od 29. marca 2021. Pred tem je delala na različnih delovnih mestih na ravni Generalne policijske uprave, kjer je pridobila bogate, tudi mednarodne izkušnje na področju upravljanja meja. V policiji se je zaposlila leta 1998.

image_alt
Asta Vrečko pozvala k uporu proti skrajnim politikam

Pred tem je do leta 1992 delala v gospodarstvu, po tem letu pa se je začela njena karierna pot v javnem sektorju. V letih 1992–1994 je bila najprej zaposlena v takratni carinski upravi, po letu 1994 pa je kariero nadaljevala pri Visokem komisariatu Združenih narodov za begunce v Ljubljani.

FOTO: Pu Kranj
FOTO: Pu Kranj

Primopredaje se je udeležil tudi namestnik generalnega direktorja policije mag. Robert Ferenc, ki je novemu vodstvu zaželel uspešno delo. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije