EVROPSKE VOLITVE 2024

Minister Šarec odhaja v Bruselj, kdo bi ga lahko nadomestil?

Slovenija bi lahko ostala brez obrambnega ministra, saj je bil izvoljen v evropskih parlament.
Fotografija: Marjan Šarec in Maša Kociper. FOTO: Črt Piksi, Delo
Odpri galerijo
Marjan Šarec in Maša Kociper. FOTO: Črt Piksi, Delo

Stranka Gibanje Svobode je na volitvah za evropski parlament dobila dva kandidata s preferenčnimi glasovi - Ireno Jovevo in Marjana Šarca, oba nekdanja člana LMŠ. Obrambni minister Marjan Šarec se je prebil v Bruselj, kar pomeni, da bo v primeru, če bo sprejel mandat, moral predsednik Robert Golob predlagati zamenjavo na izpraznjenem ministrskem mestu.

Po kuloarjih je slišati, da bi Šarca na ministrskem stolčku lahko zamenjal državni sekretar na obrambnem ministrstvu Damir Črnčec, sicer strokovnjak za varnostna vprašanja, ki je bil nekoč tesni zaveznik predsednika SDS Janeza Janše, nato pa je deloval kot svetovalec poslanke skupine Šarčeve LMŠ.

Marjan Šarec (Svoboda): Bilo bi nepošteno, če bi zdaj rekel, glejte, sem se malo šalil

»Zahvalil bi se vsem, ki so glasovali zame; zahvalil bi se tudi vsem, ki so pljuvali po meni, ker so se jim sprostili ventili in bodo lažje spali. Zame je to uspeh in volivci so prepoznali moje delo. Na MORS sem dal vse od sebe. V kampanji sem izpostavljal pomembne teme za Evropo: varnost, zaščita in reševanje. To bodo pomembne teme v naslednjem petletnem mandatu. Mandat v EP bom prevzel, volivci so mi namenili svoje glasove, bilo bi nepošteno, če bi zdaj rekel, glejte, sem se malo šalil, gremo naprej po starem. Mislil sem resno, ni bila šala. Če ti ljudje zaupajo, tako ravnaš,« je dejal v izjavi za javnost.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije