POBEGNILI?

Ministrica Vrečko zapustila sejo, poslanka NSi ponorela (VIDEO)

Govor je bil o izplačilu denarne nagrade Svetlani Makarovič.
Fotografija: Dvorana se je kar naenkrat izpraznila. FOTO: Zaslonski posnetek/TV Slovenija
Odpri galerijo
Dvorana se je kar naenkrat izpraznila. FOTO: Zaslonski posnetek/TV Slovenija

V državnem zboru je bilo dopoldne spet pestro. Ob 10. uri se je začela seja komisije DZ za nadzor javnih financ, na kateri so se seznanili z delom revizijskega poročila Računskega sodišča RS glede predloga zaključnega proračuna RS za leto 2023 v zvezi z izplačilom denarnega dela Prešernove nagrade Svetlani Makarovič.

Kot je na družbenih omrežjih zapisala stranka NSi, je bilo po oceni računskega sodišča izplačilo nagrade nezakonito. Nato se je zgodilo nekaj nenavadnega. Ministrica Asta Vrečko je sejo predčasno zapustila. »Kot kaže, živimo v državi, kjer je nekomu dovoljeno vse. /.../ To je nezaslišano. Po poslovniku državnega zbora mora biti predstavnik vlade prisoten na seji delovih teles državnega zbora,« je dejal predsednik komisije Jernej Vrtovec, ki je ministrico pozval, naj pošlje vsaj državnega sekretarja, ki bi jo nadomeščal.

»To, da si vlada dovoli oditi in brez opravičila zapustiti to sejo, je višek nesramnosti. Ker drugega izraza več ne morem uporabiti,« se je nato jezila Vida Čadonič Špelič iz vrst NSi.

Zakaj je ministrica Vrečko sejo predčasno zapustila, preverjamo na kulturnem ministrstvu. Odgovore še čakamo.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije