NAJ BO STRAŠNO

Miza z značajem: Okrasitev z bučami, jesenskimi plodovi in cvetličnimi ikebanami

Pred prihajajočo nočjo čarovnic ponujamo nekaj idej za dekoracije v slogu strašljivega praznika.
Fotografija: Rdeča in oranžna pečena jabolka so imenitna dekoracija, pa še posladkali se bomo z njimi. FOTO: Arinahabich/Getty Images
Odpri galerijo
Rdeča in oranžna pečena jabolka so imenitna dekoracija, pa še posladkali se bomo z njimi. FOTO: Arinahabich/Getty Images

Prihaja noč čarovnic, ko bodo v ospredje stopile izrezljane žareče buče ter okrasile dvorišča, terase, stopnišča in balkone. Kaj pa notranja dekoracija v stilu strašljivega praznika? Tudi te ne gre zanemariti, in če še ne veste, v kakšnem slogu bo letos strašila vaša miza, ko boste ob njej gostili prijatelje ali člane družine, imamo nekaj čudovitih idej.

Temačnejši dekor

Če niste ravno za pretiravanje v slogu noči čarovnic, vseeno pa bi radi okrasili mizo, so odlična možnost jesenski toni: izberite prt v toplih barvah, denimo rdečem ali oranžnem odtenku, krožnike z jesenskimi poslikavami postavite na že na pogled tople pletene podloge, za dramatični učinek dodajte nekaj svečnikov in dekoracijo dopolnite z manjšimi bučkami, ki jih postavite ob pogrinjke.

Za tiste, ki ste bolj naklonjeni temačni tradiciji najstrašnejše noči v letu, je idealna ideja vključitev temačnega sloga gothic. Ta več kot očitno poudarja grozljivost in skrivnostnost tega praznika.

Ob noči čarovnic sicer ne pomislimo takoj na srebrno, a je tale ikebana prav strašna. FOTO: Puhimec/Getty Images
Ob noči čarovnic sicer ne pomislimo takoj na srebrno, a je tale ikebana prav strašna. FOTO: Puhimec/Getty Images

Črn prt je odlična osnova, kontrast z njim ustvarite s temno rdečimi pogrinjki, dodajte črne sveče v dramatičnih svečnikih, sadje zložite v črne posode, zadevo stopnjuje z izborim cvetja s temno zelenimi listi in vijoličnimi cvetovi in ne pozabite na sladico: idealno se bo v koncept podalo bogato pecivo s temnim biskvitom.

Temačen slog pričara priložnosti primerno vzdušje. FOTO: Ivan Zaplatynskyi/Getty Images
Temačen slog pričara priložnosti primerno vzdušje. FOTO: Ivan Zaplatynskyi/Getty Images

Črna košara, oranžne buče

Namizno cvetlično okrasje je med pomembnimi elementi zagotavljanja pravega vzdušja. Dosegli ga boste s posebno ikebano: v črno pleteno košaro zložite živahno oranžne buče primerne velikosti in ustvarite zanimiv kontrast. Dodajte jesenske gozdne plodove, kot so rdeč šipek, jerebika in podobne. In ne pozabite na sveče. Elegantne tanke, oranžne ali rdeče, bodo lepo dopolnile osrednji del prazničnega okrasja.

Lahko pa se odločite za drugo možnost in za osnovo vzamete bučo, prebarvano v črno, in vanjo položite suho cvetje v naravnih ali srebrno-zlatih tonih. Z dodatkom črne umetne pajčevine bo namizna dekoracija brez dvoma dosegla pravi namen. Mimogrede: v bučo, iz katere odstranite meso, postavite vazo, ki ne dosega roba, v to pa cvetje.

Drobni okrasni elementi so pri okraševanju mize v veliko pomoč. FOTO: Tatyana Bondar/Getty Images
Drobni okrasni elementi so pri okraševanju mize v veliko pomoč. FOTO: Tatyana Bondar/Getty Images

To je močan dekorativni element, naj bo tako, ki je trenutno na voljo v naravi: oranžni lampijončki, rdeče astre, bogate cinije, dramatične krizanteme. Dopolnite jih z jesenskimi plodovi narave: šipkom, plodovi jerebike in drugimi rdečimi zrni, ki jih lahko naberete na sprehodu v gozdu. Vzdušje dopolnite z bilkami suhe trave.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije