SHOD

Na Brniku so delavci protestirali

Med drugim so nezadovoljni z negativnimi spremembami na področju odpovedi pogodb
Fotografija: Shod na Brniku. FOTO: Posnetek Zaslona
Odpri galerijo
Shod na Brniku. FOTO: Posnetek Zaslona

BRNIK – Sindikat poklicnega gasilstva Aerodrom Ljubljana in Svobodni sindikat Aerodrom Ljubljana danes na letališču pripravljata protestni shod zaposlenih pri Fraportu Slovenija proti krivičnim posegom v pravice iz podjetniške kolektivne pogodbe in za pošteno vrednotenje dela vseh zaposlenih.
 

V vodstvu očitke zavračajo

Nezadovoljni so z novo podjetniško kolektivno pogodbo. Med drugim navajajo negativne spremembe na področju odpovedi pogodb, zaostritev pogojev za jubilejno nagrado ter ukinitev sistema napredovanja in nagrajevanja delovne uspešnosti, ki naj bi ju odslej urejali s splošnimi akti. Zahtevajo letno usklajevanje plač in pošteno vrednotenje dela v posebnih pogojih.
Prizadevanja obeh sindikatov solidarnostno podpirajo v Konfederaciji sindikatov javnega sektorja Slovenije in pozivajo poslovodstvo družbe Fraport Slovenija, da nadaljuje socialni dialog ter se o pravicah zaposlenih na letališču uskladi tudi z omenjenima sindikatoma.

V vodstvu Fraporta Slovenija vse očitke zavračajo in pojasnjujejo, da so spremembe v kolektivni pogodbi posledica prilagoditve spremenjeni zakonodaji. Razloge za očitke sindikata poklicnih gasilcev in kontrolorjev oskrbe letal vidijo v tem, da so nezadovoljni z umestitvijo v razrede po novem plačnem sistemu. Sindikat družbe Aerodrom Ljubljana je novo kolektivno pogodbo podpisal, zato je začela veljati.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije