FRAPORT SLOVENIJA

Na brniškem letališču je začel veljati zimski vozni red

Mogoče bo potovati s 14 rednimi prevozniki na 16 rednih povezavah.
Fotografija: Letališče Jožeta Pučnika Ljubljana. FOTO: Leon Vidic/Delo
Odpri galerijo
Letališče Jožeta Pučnika Ljubljana. FOTO: Leon Vidic/Delo

Na Brniku je začel veljati zimski vozni red, v katerem bo z letališča mogoče potovati s 14 rednimi prevozniki na 16 rednih povezavah. Glede na lansko zimsko sezono to pomeni dve povezavi manj, bodo pa pogostejši leti do vozlišč v Münchnu in Zürichu, so sporočili iz družbe Fraport Slovenija. Zimski vozni red bo veljal do 29. marca prihodnje leto.

Lufthansa bo v zimskem voznem redu ponudila večjo tedensko frekvenco letov v München, so pojasnili v Fraportu. Ta se bo povečala s sedem na 10, prevoznik Swiss pa bo letenje v Zürich okrepil z 11 na 14 letov na teden. Kot so zapisali, okrepljena povezava v Zürich prinaša tudi priročnejše dnevne jutranje lete, ki bodo koristili potnikom z zagotavljanjem bolj prilagodljivih in učinkovitih potovalnih povezav naprej.

Pariz, London, Beograd ...

Skupaj bo v zimskem voznem redu potnikom sicer na voljo 16 rednih letalskih povezav s 14 prevozniki, in sicer bo AirBaltic do dvakrat tedensko letel v Rigo, Air France bo dnevno letel v Pariz, Air Montenegro trikrat tedensko v Podgorico, Air Serbia 16-krat tedensko v Beograd in dvakrat tedensko v Niš, Brussels Airlines štirikrat tedensko v Bruselj, EasyJet štirikrat tedensko v London, Gatwick, Flydubai dnevno v Dubaj, Lot Polish Airlines šestkrat tedensko v Varšavo, Lufthansa dvakrat dnevno v Frankfurt in desetkrat tedensko v München, Luxair do dvakrat tedensko v Luksemburg, Swiss dvakrat dnevno v Zürich, Transavia trikrat tedensko v Amsterdam, Turkish Airlines dvakrat dnevno v Istanbul in Wizz Air trikrat tedensko v Skopje.

V zimski sezoni 2023/2024 je bilo za primerjavo z ljubljanskega letališča s 15 rednimi prevozniki mogoče neposredno leteti na 18 destinacij.

Tudi v zimski sezoni ša bodo potniki lahko potovali na čarterske destinacije. Pod okriljem slovenskih turističnih agencij bo mogoče poleteti v Italijo (Apulija, Sicilija), Grčijo (Solun), na Portugalsko (Porto, Azori), v Španijo (Madrid, Tenerife, Gran Canaria), na Zelenortske otoke, v Turčijo (Antalya), Francijo (Pariz), na Malto, v Egipt (Hurgada), na Finsko (Rovaniemi) in v Prištino.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije