NADOMESTNE VOLITVE ZA ŽUPANA

Ničesar ni prepustil naključju: v Kočevju zmaga podžupanu Gregorju Koširju

V občini Kočevje so danes potekale nadomestne volitve župana, potem ko je bil prejšnji župan Prebilič junija izvoljen za poslanca v Evropski parlament.
Fotografija: Minister Boštjan Poklukar z Gregorjem Koširjem FOTO: Simona Fajfar
Odpri galerijo
Minister Boštjan Poklukar z Gregorjem Koširjem FOTO: Simona Fajfar

Na današnjih nadomestnih volitvah za župana v občini Kočevje je po neuradnih izidih zmagal podžupan Gregor Košir. Zanj je volilo skoraj 70 odstotkov volivcev. Z nekaj več kot 16 odstotki glasov mu sledi Robert Tomazin, je drevi objavila občinska volilna komisija. Volilna udeležba je bila 35,21-odstotna.

Po neuradnih izidih je kandidat liste Moja Kočevska Košir prejel 69,18 odstotka glasov. Za kandidata SDS Roberta Tomazina je glasovalo 16,16 odstotka volivcev, za kandidatko SNS Alenko Jelenovič 10,10 odstotka in za kandidatko SD Vesno Lisac 4,56 odstotka volivcev, je objavila občinska volilna komisija.

Od 13.004 volilnih upravičencev jih je glasovalo 4579, kar predstavlja 35,21 odstotka vseh volilnih upravičencev v občini.

Ničesar ni prepustil naključju

Košir, ki po odhodu Vladimirja Prebiliča med evropske poslance začasno opravlja funkcijo župana, je z doseženim izidom zadovoljen. Kot je dejal, v volilni kampanji ni ničesar prepustil naključju, »čeprav je morda kdo mislil, da je stvar enostavna«. »Veliko smo delali na terenu, hkrati pa odprli čisto novo temo, povezano z romsko problematiko, s katero se soočamo. Obiskali smo praktično vse vasi v občini in rezultat je tu,« je dejal za STA.

Kljub temu, da je veljal za favorita, volilna kampanja po njegovi oceni ni bila lahka: »Bile so namreč tudi ostre opozicijske obtožbe.« Bi si pa želel nekoliko višjo volilno udeležbo, saj gre navsezadnje za prihodnost občine. »Vsekakor bomo zaupanje tistih, ki so odšli na volišča, poskušali upravičiti,« je dejal.

Že v ponedeljek namerava nadaljevati z delom na več kot 15 projektih, ki jih trenutno vodijo v občini, hkrati namerava intenzivno delati na romskih vprašanjih. Še naprej se bo zavzemal za podporo gospodarstvu, razvoj podeželja in javne infrastrukture ter reševanje stanovanjske problematike. »Skratka, nadaljevali bomo tisto, s čimer smo dobili volitve že leta 2022,« je dejal.

V občini Kočevje so danes potekale nadomestne volitve župana, potem ko je bil prejšnji župan Prebilič junija izvoljen za poslanca v Evropski parlament.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije