PONIŽUJOČE

Na skrivaj fotografirajo natakarice: Na bruhanje mi gre (FOTO)

Skupina na facebooku Kira dela na smeni? je dvignila veliko prahu.
Fotografija: FOTO: Facebook
Odpri galerijo
FOTO: Facebook

To bi sodilo v kategorijo 'saj ni res, pa je'. Po spletu je zakrožil zaslonski posnetek skupine na facebooku Kira dela na smeni?. V skupini, ki je odprta le za moške, objavljajo fotografije natakaric, ki jih člani na skrivaj fotografirajo in se potem nad njimi, kot kaže, naslajajo.

Zaslonski posnetek skupine nam je poslala tudi bralka Dada. Z njega je razbrati, da je v tistem trenutku skupina štela 4500 članov. Nad idejo in namenom ustanoviteljev skupine je zgrožena: »Skrivaj slikajo natakarice, ki pošteno delajo, in jih označujejo za potrebne. Menda je za vsako regijo ogromno teh skupin na facebooku in instagramu. Na bruhanje mi gre.«



Skupina je zbirala fotografije natakaric po lokalih v Slovenije. Za člane skupine so zapisali nekaj smernic (nelektorirano): »Idealno vsaj 2-3 jasno vidne slike. Obraz, spredi, zadi, pa še kje,« so zapisali in pozvali naj tudi napišejo, kako je ime natakarici in v katerem lokalu dela. Natakarji na strani niso bili zaželeni, prav tako pa je vsakemu članu prepovedano, da bi fotografije kazal dekletom: »Avtomatsko bo odstranjen, brez rumenega kartona.«


Lestvica natakaric


V skupini so načrtovali tudi pripravo ankete, da bi sestavili lestvico natakaric iz večjih krajev, a jim je načrte očitno prekrižala zgrožena javnost. Ne le da je taka obravnava žensk ponižujoča in da so nekatere natakarice mlajše od 18 let, prav tako je neupravičeno slikovno snemanje kazensko preganjano.

Na podobno vižo se je pojavilo več skupin. Ustanovitelj skupine Katera dela na smeni? je sinoči objavil, da je skupino izbrisal. K izbrisu je pozval tudi skupini Kira dela na smeni? in vse podobne. Zaslonski posnetek opravičila ustanovitelja je objavil Inštitut 8. marec. Izjavo si lahko v celoti preberete.

 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije