PROTI HRVAŠKI

V soboto in nedeljo zaprte številne ceste, preverite, kje

Preden se odpravite na pot, preverite, kakšno je stanje na cestah.
Fotografija: Fotografija je simbolična. FOTO: Leon Vidic/delo
Odpri galerijo
Fotografija je simbolična. FOTO: Leon Vidic/delo

Vikend, v katerem so počitnice začeli v večini avstrijskih in nekaterih nemških zveznih deželah, je pričakovano prinesel povečan promet na slovenskih cestah. Promet je zgoščen na cestah, ki vodijo proti turističnim središčem in Hrvaški, zastoji tako nastajajo predvsem na zahodni ljubljanski obvoznici in na primorski avtocesti.

Na primorski avtocesti proti Ljubljani je bil danes med priključkoma Vrhnika in Brezovica zaradi okvare vozila oviran promet. Nastal je več kot 10-kilometrski zastoj. Prav tako je bil na več odsekih od Unca proti Ljubljani upočasnjen promet z občasnimi zastoji.

Povečan promet je bil predvsem na zahodni ljubljanski obvoznici od Brda proti Brezovici, kjer je nastal večkilometrski zastoj, poroča prometnoinformacijski center. Zaradi delovne zapore je bil promet zgoščen tudi na južni ljubljanski obvoznici pred Rudnikom proti razcepu Malence.

Zaključna dela na območju Šentvida

Povečan promet z zastoji pa je ob koncih tedna že stalnica na cestah Lesce-Bled, Šmarje-Koper, Izola-Strunjan in Portorož-Izola.

Predor Karavanke proti Sloveniji zaradi varnosti občasno zapirajo, kar lahko povzroči zastoje.

Na gorenjski avtocesti zaradi delovne zapore občasno nastaja zastoj pred priključkom Jesenice vzhod proti Ljubljani, poroča prometnoinformacijski center.

V noči na nedeljo bo zaradi zaključnih del med 21. in predvidoma 13. uro zaprta gorenjska avtocesta med Šentvidom in Kosezami proti Kopru, zato na Darsu pričakujejo tudi daljše zastoje.

Zaprte ceste in prireditve

Lokalna cesta Njivica - Nemilje je pri Njivici zaprta zaradi nesreče.

Na južni ljubljanski obvoznici je pri Rudniku proti razcepu Kozarje gost promet, pričakovana zamuda je približno 5 minut.

Do 22. ure bosta na štajerski avtocesti zaprta uvoza Slovenska Bistrica jug proti Mariboru in Ljubljani, obvoz bo urejen preko priključka Slovenska Bistrica sever.

Cesta Lesce - Kamna Gorica - Lipnica bo v Kamni Gorici, zaprta do nedelje do 17. ure.

Cesta Litija - Zagorje, pri Šklendrovcu, danes, 6. julija, ni zaprta.

Cesta Boštanj - Planina bo v Dolenjem Boštanju zaprta od 8. 7. do 22. 7.

Cesta Novaki - Cerkno pri Cerknem bo zaprta do nedelje do 19. ure.

Zaprta bo tudi regionalna cesta Razdrto - Vipava, do nedelje do 24. ure. V nedeljo, 7. 7., bodo na cesti Novo mesto - Šentjernej - Kostanjevica na Krki, do 17. ure občasno popolne zapore ceste, trajale bodo 20 minut.

Tudi cesta Nova Cerkev - Socka - Vitanje bo zaprta med 19. in 4. uro.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije