GOREČI KRAS

Nataša Pirc Musar: »I​zrekam iskreno hvaležnost in podporo gasilcem«

»Vaša predanost je neprecenljiva, v danih razmerah pa vam želim kar se da varno opravljanje dela. Skupaj smo močni. Ostanimo varni,« je zapisala na družbenem omrežju X.
Fotografija: Nataša Pirc Musar FOTO: Denis Balibouse, Reuters
Odpri galerijo
Nataša Pirc Musar FOTO: Denis Balibouse, Reuters

Danes je, kot smo že poročali, na Krasu znova zagorelo. Gre za širši požar nad Komnom v bližini naselja Škrbina proti Trstelju, zadnje informacije kažejo, da gori celoten hrib Trstelj, požar pa se širi proti Novi Gorici.

Na družbenem omrežju X je predsednica Republike Slovenije Nataša Pirc Musar izrazila hvaležnost in podporo gasilcem z zapisom:

»Spremljamo razvoj požara na Krasu, ki se trenutno širi proti Novi Gorici. V teh težkih trenutkih vas pozivam, da ostanete mirni in dosledno upoštevate navodila pristojnih služb za vašo varnost in varnost vaših bližnjih. Ob tem izrekam iskreno hvaležnost in podporo gasilcem ter vsem, ki se nesebično borijo s požarom. Vaša predanost je neprecenljiva, v danih razmerah pa vam želim kar se da varno opravljanje dela. Skupaj smo močni. Ostanimo varni.«

Spomnimo, letos mineva dve leti od katastrofalnega gozdnega požara na Krasu, ki je v primežu vročinskega vala in suše izbruhnil 15. julija 2022 ter v 17 dneh zajel 3700 hektarov površin.

Preberite še:

image_alt
Kras bodo oživljali z droni: težko dostopna območja bodo posejali s posebnimi kroglicami

image_alt
Zagorela brunarica pri Moravčah, dva poškodovana

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije