VARNOSTNE RAZMERE

Notranji minister in šef policije zaradi Romov na Dolenjskem, novomeški župan odločevalcem v Ljubljani sporoča tole

Boštjan Poklukar in Senad Jušić s stanjem varnosti še nista zadovoljna, gredo pa ukrepi v pravo smer.
Fotografija: Boštjan Poklukar in Senad Jušić s stanjem varnosti še nista zadovoljna, gredo pa ukrepi v pravo smer. FOTO: Voranc Vogel
Odpri galerijo
Boštjan Poklukar in Senad Jušić s stanjem varnosti še nista zadovoljna, gredo pa ukrepi v pravo smer. FOTO: Voranc Vogel

Minister za notranje zadeve Boštjan Poklukar in generalni direktor policije Senad Jušić sta z županom Novega mesta Gregorjem Macedonijem in vodstvom tamkajšnje policijske uprave govorila o varnostnih razmerah v občini. Poklukar in Jušić s stanjem varnosti še nista zadovoljna, gredo pa ukrepi v pravo smer, sta ocenila v izjavi za medije.

image_alt
Komentar Bojana Budje: Vojna na jugu

Minister Poklukar je obisk v Novem mestu ocenil kot uspešnega, saj je dialog z občinami še posebej pomemben. Poudaril je, da še ni zadovoljen s stanjem varnosti na območju Novega mesta, hkrati pa je zagotovil, da delajo vse za vzpostavitev stanja na zadovoljivi stopnji. Policija tako nadaljuje svoje aktivnosti, je dejal.

Poklukar je pohvalil delo tamkajšnje policijske uprave in slovenske policije. Ocenil je, da dobro sodelujejo z novomeško občino in medobčinskim inšpektoratom.

Kot je dejal, Policijska uprava Novo mesto ni obremenjena le s kaznivimi dejanji oziroma romskim vprašanjem, ampak tudi z nezakonitimi migracijami in tihotapljenjem. »Policija je tista, ki zagotavlja varnost in red v državi, in to bomo počeli še naprej,« je zagotovil minister.

image_alt
Nataliji (8) prestrelili nogo: »Skočil je iz avta in šel proti meni, pošprical sem ga solzivcem«

Ukrepi, ki jih sprejema slovenska policija, gredo v pravo smer, je ocenil generalni direktor policije Senad Jušić. »Občani in občanke, prebivalci Mestne občine Novo mesto so varni, policija to dnevno dokazuje s svojim proaktivnim delom,« je zatrdil. 

Jušić je tudi poudaril aktivno vlogo vodij policijskih okolišev in pomembnost dveh policistov, pripadnikov romske skupnosti na območju novomeške policijske uprave. »Razumeta jezik, kulturo in običaje ter sta izjemno dragocen vir informacij za delo slovenske policije in razumevanje tovrstne problematike,« je ocenil.

Župan odločevalce v Ljubljani pozval, naj razumejo, da gre za zelo zahtevno vprašanje

Župan Novega mesta Gregor Macedoni pa je poudaril, da zgolj delo policije, ki se je ob nedavnih dogodkih v občini odzvala pravilno, romskega vprašanja ne bo rešilo. Odločevalce v Ljubljani je pozval, naj razumejo, da gre za zelo zahtevno vprašanje za več resorjev, h kateremu mora nemudoma pristopiti celotna vlada. Obsodil je napad na policiste in poudaril, da napad nanje pomeni napad na vse državljane.

 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije