GOLOBOVIH 100 NA MESEC?

Predali ključ prve zgrajene hiše za poplavljence, poslanka SDS pa: »Pa jih res ni čisto nič sram?!« (VIDEO)

Z donirano hišo, ki jo je skupno postavilo 41 donatorjev s podjetjem Pergola na čelu, so stanovanjsko stisko rešili samo za štiričlanski mlajši del družine Stropnik, medtem ko starejša zakonca Stropnik še nimata rešitve.
Fotografija: Foto: Dejan Javornik
Odpri galerijo
Foto: Dejan Javornik

Solidarnost s prizadetimi po lanski ujmi in besede zahvale so bile v ospredju nagovorov ob predaji ključev donirane hiše članom družine Stropnik iz slovenjgraške občine.

Foto: Dejan Javornik
Foto: Dejan Javornik

Golob o solidarnosti cele Slovenije po ujmi avgusta lani

Vsem, ki so pripomogli k temu, da je družina dobila nov dom, se je v Slovenj Gradcu zahvalil tudi premier Robert Golob. Postopki predaje donacije sicer niso bili enostavni.

image_alt
Komentar Gordane Stojiljković: To res predolgo traja

Premier Golob je v nagovoru številnim zbranim na slovesnosti ob predaji ključev na novo zgrajene hiše za lani poplavljeno družino dejal, da je bila solidarnost cele Slovenije po ujmi avgusta lani »nepozabna«, odziv vseh pa hiter. Dodal je, da je sporočilo, ki ga navdaja z upanjem za naprej, to, da bo vsak od nas lahko računal na solidarnost, če bo potreboval pomoč.

Foto: Dejan Javornik
Foto: Dejan Javornik
Foto: Dejan Javornik
Foto: Dejan Javornik

»Verjamem, da vsi ukrepi, ki jih izvajamo pri popoplavni obnovi, gredo natančno v to smer. Ja, mogoče bo potrebnega še nekaj časa, ampak ukrepi so usmerjeni v to, da bomo naslednje poplave pričakali bolje pripravljeni in da se bomo lahko nanje hitreje odzvali. In predvsem, da bosta škoda in ogroženost ljudi toliko manjši,« je dejal Golob. To po njegovih besedah pomeni, da je potrebnega nekoliko več potrpljenja, da stroka opravi svoje delo, a odkar so stvari pripravljene, verjame, da je Slovenija bolj odporna.

Golobovih 100 na mesec?

A prisotnost predsednika vlade je pri nekaterih povzročila zgražanje, ki so ga izrazili na družbenih omrežjih. Spomnili so na znano izjavo predsednika vlade avgusta lani o 100 hišah na mesec. 

Stanovanjsko stisko rešili samo za štiričlanski mlajši del družine Stropnik

Šestčlanska družina Stropnik iz Velunje je ena od dveh družin z območja slovenjgraške občine, katerih domova sta zaradi posledic lanskih poplav in plazov na seznamu objektov, ki niso več primerni za bivanje.

A z donirano hišo, ki jo je skupno postavilo 41 donatorjev s podjetjem Pergola na čelu, so stanovanjsko stisko rešili samo za štiričlanski mlajši del družine Stropnik, medtem ko starejša zakonca Stropnik še nimata rešitve. Donirana hiša je glede na velikost namreč primerna za bivanje štiričlanske družine.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije