NA JEDILNIKU
Slavnostno kosilo: Pahor in Vučić dobro jedla v čudovitem ambientu na Bledu
Gostom so ponudili štirihodni meni.
Odpri galerijo
Predsednik države Borut Pahor je na 15. blejskem strateškem forumu organiziral slavnostno kosilo, na katero je povabil le srbskega predsednika Aleksandra Vučića z delegacijo.
Po končani razpravi o prihodnosti EU po pandemiji covida 19 in brexitu sta Pahor in Vučić v nekoliko bolj zaprtem krogu nadaljevala neformalni pogovor v prijetnejšem ambientu. Družba je svoje brbončice razvajala v Vili Zlatorog, smo izvedeli na Slovenskih novicah, slavnostni meni pa sta pripravila kuharja Andrej Rozman in Jernej Rozman iz protokolarnega objekta Brdo.
Gostom so ponudili štirihodni meni, hrana pa je bila izključno slovenskega lokalnega izvora. Za predjed sta kuharja pripravila juho dimljenega topinamburja, spenjeno kislo mleko in ajdove kokice. Za glavno jed so gostom postregli s hrbtom domače divjačine, pečenimi skutnimi štruklji, ribezovo omako, brokolijem, kremo buče s sirom Tolminc in njegovimi drobtinami. Po glavni jedi so se posladkali z mini kremno rezino, gibanico in jabolčnim zavitkom, kosilo pa končali s kavo in brdskimi pralineji.
Ob vrhunski hrani so pili tudi vrhunsko vino: sauvignon (letnik 2016), doppler iz vinorodnega okoliša Štajerska Slovenija ter merlot (letnik 2016), Batič iz vinorodnega okoliša Vipavska dolina.
Svoje vtise z blejskega foruma je na svojem instagramu razkril tudi Vučić, kjer je objavil videoposnetek.
Po končani razpravi o prihodnosti EU po pandemiji covida 19 in brexitu sta Pahor in Vučić v nekoliko bolj zaprtem krogu nadaljevala neformalni pogovor v prijetnejšem ambientu. Družba je svoje brbončice razvajala v Vili Zlatorog, smo izvedeli na Slovenskih novicah, slavnostni meni pa sta pripravila kuharja Andrej Rozman in Jernej Rozman iz protokolarnega objekta Brdo.
Gostom so ponudili štirihodni meni, hrana pa je bila izključno slovenskega lokalnega izvora. Za predjed sta kuharja pripravila juho dimljenega topinamburja, spenjeno kislo mleko in ajdove kokice. Za glavno jed so gostom postregli s hrbtom domače divjačine, pečenimi skutnimi štruklji, ribezovo omako, brokolijem, kremo buče s sirom Tolminc in njegovimi drobtinami. Po glavni jedi so se posladkali z mini kremno rezino, gibanico in jabolčnim zavitkom, kosilo pa končali s kavo in brdskimi pralineji.
Ob vrhunski hrani so pili tudi vrhunsko vino: sauvignon (letnik 2016), doppler iz vinorodnega okoliša Štajerska Slovenija ter merlot (letnik 2016), Batič iz vinorodnega okoliša Vipavska dolina.
Svoje vtise z blejskega foruma je na svojem instagramu razkril tudi Vučić, kjer je objavil videoposnetek.
Predstavitvene informacije
Komentarji:
15:15
Sedem zakonov obilja