PREKLIC ISKANJA

Iskanje Mitje (35), ki je sedel na napačen vlak, preklicano

Zadnjič se jim je oglasil 11. julija zvečer.
Fotografija: Fotografija je simbolična. FOTO: Tina Simonsen Getty Images/istockphoto
Odpri galerijo
Fotografija je simbolična. FOTO: Tina Simonsen Getty Images/istockphoto

Po družbenih omrežjih je zakrožila objava obupane družine, ki išče 35-letnega Mitjo iz Maribora.  Kot so zapisali, je Mitja odšel na dopust k sorodnikom na Dansko, v Slovenijo pa naj bi se z vlakom vrnil v soboto, 6. julija.

»Ker že nekaj časa ni jemal zdravil (shizofrenija), se je njegovo psihično stanje tako poslabšalo, da je sedel na napačen vlak in se odpeljal proti Švedski. 9. julija je bil v mestu Norrköping, kjer je preživel noč v psihiatrični kliniki, a so ga naslednji dan izpustili. Pot je nadaljeval proti Stockholmu. Zadnji stik z njim smo imeli 11. julija zvečer po elektronski pošti. Sumimo, da pri sebi nima več nobenih dokumentov niti kreditne kartice ali telefona,« so zapisali svojci. Družina se je za pomoč obrnila tudi na slovensko zunanje ministrstvo in slovensko veleposlaništvo v Københavnu, kjer so jim naročili, da morajo o tem obvestiti švedsko oblast.

Na srečo ima zgodba pozitiven konec. »Pozdravljeni, pravkar sem prejela obvestilo, da so pogrešanega Mitjo našli. Samo velik hvala vsem, ki ste pomagali. Hvala, hvala, hvala!« so pravkar sporočili svojci.

 

 

 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije