BOSTE OBISKALI NEAPELJ?

Od septembra hitri vlak med Gorico in Neapljem, takšna bo cena vozovnic

Vozovnice so na spletni strani družbe Trenitalia že na voljo.
Fotografija: A passenger waits before bording on a Trenitalia train at the central railway station in Bologna, Italy June 9, 2023. REUTERS/Claudia Greco FOTO: Claudia Greco Reuters
Odpri galerijo
A passenger waits before bording on a Trenitalia train at the central railway station in Bologna, Italy June 9, 2023. REUTERS/Claudia Greco FOTO: Claudia Greco Reuters

Tako kot Nova Gorica se tudi Gorica vse intenzivneje pripravlja na prevzem naziva Evropska prestolnica kulture 2025, v sklopu te pa je italijanska železniška družba Trenitalia poskrbela tudi za pomembno pridobitev. Od septembra bo namreč Gorica s hitrim vlakom povezana z Neapljem.

Cilj vlaka je v obe mesti privabiti še več ljudi kot sicer, pozitiven trend pa so, kot poroča Primorski dnevnik, opazili že v letošnjem poletju.

Cena vozovnic, ki so na spletni strani družbe Trenitalia že na voljo, za enosmerno pot znaša med 60 in 90 evrov, odvisno od dneva. Vlak bo od 16. septembra iz Gorice krenil vsak dan ob 6.12 in prispel v Neapelj ob 14.03. Pomemben podatek za potnike je, da bo linija direktna in torej brez prestopov.

Obnavljajo železniško postajo

Na dogajanje ob prevzemu naziva Evropska prestolnica kulture 2025 se pospešeno pripravljajo tudi v Novi Gorici, kjer trenutno poteka intenzivna obnova tamkajšnje železniške postaje.

V torek dopoldne je gradbišče obiskala ministrica za infrastrukturo Alenka Bratušek, ki je zagotovila, da dela potekajo v okviru postavljenih časovnih in finančnih omejitev, obnova pa naj bi bila končana do 8. februarja.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije