Pekarna SPAR – zmagovalka v inovativnosti
Kruh z drožmi združuje tradicijo in inovativnost
Pekovski mojstri Pekarne SPAR so zato iz moke in vode vzgojili svoje droži, iz njih pa pripravili lasten kruh z drožmi, inovativno živilo leta 2019. Kaj vse ga odlikuje?
- Pripravljen je z drožmi, zato ne vsebuje dodanega kvasa.
- Izdelan je po tradicionalnem postopku.
- Peki v Pekarni SPAR ga mesijo ročno.
- Vsebuje manj soli.
- Dlje časa ostane svež.
- Strokovnjaki Biotehniške fakultete Univerze v Ljubljani so mu podelili najvišjo možno senzorično oceno (20 točk).
Kruh z drožmi ni edini zmagovalec Pekarne SPAR
- pecivo Kalčko (2018),
- Ječmenov hlebček (2017) ter
- pirin kruh s kostanjem (2016).
Poleg tega je Gospodarska zbornica Slovenije kar 10 njihovih izdelkov nagradila z zlatim priznanjem.
Kateri kruhi, pekovska peciva in slaščice Pekarne SPAR pa so vaši zmagovalci?