MUČENJE KUŽKA

Po šokantnem posnetku: »Takšnega dejanja je sposoben samo egoistični psihopat«

Pogovarjali smo se s Simonom Mihoričem, ki je vzel k sebi trpinčenega kužka. Ko je videl, kaj je ženska z njim naredila, je bil v šoku.
Fotografija: Kuža je danes v dobrem stanju. FOTO: Simon Mihorič
Odpri galerijo
Kuža je danes v dobrem stanju. FOTO: Simon Mihorič

Nov primer mučenja živali, ki se je zgodil na območju Kranja, močno razburja slovensko javnost. Ko je posnetek videl Simon Mihorič iz Društva srce za bulle, ni mogel verjeti, da se to dogaja na slovenskih tleh, pa čeprav je bil priča že marsičemu.

»Za takšna dejanja ni opravičila. Spravljajo se name in pravijo, da ima ženska diagnozo, a me to ne zanima. Za takšna dejanja diagnoza ni opravičilo. Vsak, ki si je ogledal posnetek, lahko vidi, da je šlo za premišljeno dejanje, da tega ni naredila v afektu,« je dejal v telefonskem pogovoru, ko smo ga poklicali, da preverimo, v kakšnem stanju je kuža danes.

Kužka je trpinčila, mučila in vrgla v smetnjak. FOTO: Facebook
Kužka je trpinčila, mučila in vrgla v smetnjak. FOTO: Facebook

»Kuža je kar v redu. Včeraj je imel vročino in bo danes še enkrat pregledan. Presenečeni smo, da je tako dobro. Imel je srečo, da ga je tepla čez blazno, če ga ne bi, bi bil zagotovo mrtev. Kuža je srček, dušica in neverjetno je, da še vedno tako zaupa ljudem. Takšnega dejanja je sposoben samo egoistični psihopat,« je dejal Mihorič in povedal še, da so prišli po kužka starši ženske, ki ga je tako grdo trpinčila, a jim psa ni želel predati.

Simon pravi, da ne more verjeti, kako kuža po vsem tem, kar je pretrpel, še vedno tako zaupa ljudem. FOTO: Simon Mihorič
Simon pravi, da ne more verjeti, kako kuža po vsem tem, kar je pretrpel, še vedno tako zaupa ljudem. FOTO: Simon Mihorič

Ne bi si oprostil

Povedal nam je še, da sta starostnika pazila na psa, ko je hčerka med njuno odsotnostjo prišla na njun dom in odpeljala kužka in se znesla nad njim. Na koncu naj bi se strinjala, da kuža ostane pri njem nekaj časa, potem pa mu poiščejo nov, varen dom.

»Nočem si predstavljati, kaj se je dogajalo tam preteklih deset let. Če bi ga vrnil v to okolje, je to zagotovo smrtna obsodba za kužka. In tega si ne bi oprostil,« je še dejal in dodal, da za takšno ravnanje ni opravičila. »Ko sem bil obveščen o dogodku in videl posnetek, nisem mogel verjeti, da se to dogaja v Sloveniji. Pa se. Še kaj hujšega. Primoran sem javnost obveščati o takšnih stvareh.«

Doda, da je imel kuža srečo v nesreči in da je bilo to mučenje, ki si ga niti ne more zamisliti. Zoper žensko, ki se je tako okrutno znesla nad nemočnim štirinožnim kosmatincem, bo spisal prijavo na policijo zaradi mučenja, zanemarjanja in namernega poškodovanja, a pravi, da ga skrbi, da bodo pristojne institucije odpovedale in ne bodo opravile dela.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije