DAN NEODVISNOSTI

Poglejte, kaj je v cirilici sporočil Janez Janša (FOTO)

Pripel je tudi pomenljive fotografije.
Fotografija: Janez Janša. FOTO: Črt Piksi
Odpri galerijo
Janez Janša. FOTO: Črt Piksi

Ukrajina danes obeležuje dan neodvisnosti, že tretjič v senci vojne. Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski je ob tem v nagovoru zatrdil, da je Rusija želela uničiti Ukrajino, a da se je vojna vrnila k njej domov. Predsednica Evropske komisije Ursula von der Leyen je ob prazniku sporočila, da se Ukrajina hitro približuje vstopu v EU.

Ukrajini je na družbenem omrežju X v cirilici čestital tudi prvak opozicije Janez Janša. Vesel dan neodvisnosti, Ukrajina. Slava Ukrajini,« je zapisal.

Zelenski  paje Ukrajince nagovoril s posnetkom, ki je po njegovih besedah pred dnevi nastal v regiji Sumi, le nekaj kilomatrov od območja, kjer je Ukrajina v začetku meseca vdrla v rusko regijo Kursk. Kot je dejal glede tega, Kijev »še enkrat več preseneča«. Zatrdil je tudi, da bo Rusija »spoznala, kaj je maščevanje«.

Ukrajinskemu ljudstvu je ob dnevu neodvisnosti voščila tudi predsednica Evropske komisije Ursula von der Leyen, ki je v videonagovoru, objavljenem na družbenem omrežju X, dejala, da bo »Evropa Ukrajini vedno stala ob strani, ker je Ukrajina del Evrope«. »Vaša svoboda je naša svoboda. Vaša varnost je naša varnost,« je še dodala.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije