PRITEKLE SOLZE SREČE

Poglejte, kako so presenetili malega Miloša, ki trpi za hudo boleznijo

Bolezen povzroča izredno krhkost kože, zaradi česar po celotnem telesu bolnikov ves čas spontano nastajajo krvave odprte rane.
Fotografija: Ploskal je od sreče. FOTO: Društvo Viljem Julijan
Odpri galerijo
Ploskal je od sreče. FOTO: Društvo Viljem Julijan

Malemu Milošu, ki trpi za redko boleznijo kože, so srčni gasilci iz prostovoljnega gasilskega društva Velenje omogočili nekaj prav posebnega. Na prošnjo Društva Viljem Julijan so ga presenetili z vožnjo v gasilskem vozilu, ob čemer je petletniku zaigralo srce: to je bila namreč njegova velika želja.

Presenečenje za malega Miloša. FOTO: Društvo Viljem Julijan
Presenečenje za malega Miloša. FOTO: Društvo Viljem Julijan

Miloš ima eno najhujših neozdravljivih genetskih bolezni, bulozno epidermolizo distrofične oblike, ki povzroča izredno krhkost kože, zaradi česar po celotnem telesu bolnikov ves čas spontano nastajajo krvave odprte rane.

Milošu od navdušenja in veselja tekle solze sreče ter ploskale roke, presenečenje pa so mu pripravili, da bo lažje dočakal odmerek novega genskega zdravila, ki naj bi ga prejel v Sloveniji.

Želijo mu omogočiti zdravljenje doma

Januarja letos je namreč prejel prvi odmerek novega zdravila, a je zanj moral odpotovati v ZDA. Sedaj se v društvu trudijo, da bo lahko gensko zdravilo prejemal v Sloveniji, med tem časom pa mu želijo pričarati čim več lepih in nepozabnih trenutkov.

Eden takšnih dogodkov bo tudi 12. oktober v Cankarjevem domu, ko se bo odvil letošnji tradicionalni veliki dobrodelni koncert Viljem Julijan za otroke z redkimi boleznimi. Tema dokodka bo tokrat »Otroci za male borce«, zato bodo na dogodku nastopili vrhunski otroški in mladinski pevski zbori, poleg njih pa bodo svoj nastop prispevali tudi priznani glasbeniki Isaac Palma, Nina Strnad, Gregor Ravnik, Nastja Gabor, SoulGreg Artist & BigLights Band ter Vila Eksena

Preberite še:

image_alt
Miloš (4) z 'metuljevimi krili' v ZDA prejel revolucionarno zdravilo

image_alt
Za zdravilo Miloš potrebuje skoraj milijon na leto: to obstaja, a otroci ne morejo do njega (FOTO)

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije