NAMIGOVANJA

Policija odgovarja SDS: Policisti so suvereni

V opozicijski stranki namigujejo, da gre za ponovitev dogajanja kot pri nekdanjem poslancu Magajni.
Fotografija: Janez Janša. FOTO: Roman Šipić, Delo
Odpri galerijo
Janez Janša. FOTO: Roman Šipić, Delo

LJUBLJANA – Potem ko je odjeknila novica, da naj bi kandidata SDS za poslanca Stanka Receka policija preiskovala zaradi otroške pornografije, so iz največje opozicijske stranske sporočili, da Recek ni kandidat SDS. »Bil je predstavljen kot evidentiran kandidat, a je nato sam odstopil,« so pojasnili.

Ob tem pa so spomnili tudi na primer nekdanjega poslanca SD Andreja Magajno, ki »je bil ob izstopu iz SD deležen podobnih (lažnih) obtožb«. Spomnimo: konec leta 2010 so policisti na domu Magajne opravili hišno preiskavo, ker naj bi se z njegovega domačega IP-naslova prenesla fotografija golega dekleta. Zasegli so mu trde diske z domnevno spornim materialom. Trdi diski so se nato izgubili, Magajna pa je bil pred enim letom pravnomočno oproščen.

V SDS so še namignili: »Vse skupaj nima nič z Jevškovim (SD) obvladovanjem pomurske policije?«

Na ta namig pa se je odzvala policija, ki stranki sporoča: »Politika ni in ne bo posegala v preiskave, samo državno tožilstvo lahko 'obvladuje' policijsko delo. Policisti so pri preiskovanju kaznivih dejanj popolnoma suvereni in svoje delo opravljajo izključno na podlagi kriminalistične stroke in zakona.«

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije