ODSTOPIL JE

Drago Šketa: Ponoči sem se vračal z zasebnega slavja, ustavila me je policija

Generalni državni tožilec je vozil pod vplivom alkohola. Po dogodku je odstopil s položaja. Oglasila se je ministrica Dominika Švarc Pipan.
Fotografija: Drago Šketa je vozil pod vplivom alkohola. FOTO: Voranc Vogel/Delo
Odpri galerijo
Drago Šketa je vozil pod vplivom alkohola. FOTO: Voranc Vogel/Delo

Generalni državni tožilec Drago Šketa odstopa s položaja. Delo poroča, da so ga policisti ustavili in ugotovili, da je vozil pod vplivom alkohola.

Ustavili so ga v Mariboru, napihal naj bi 0,37 miligrama alkohola na liter izdihanega zraka, meja je 0,24. Globa za omenjeni prekršek znaša 600 evrov in osem kazenskih točk.

Šketa naj bi danes dobil globo in o dogodku obvestil pristojne, torej ministrstvo za pravosodje in državnotožilski svet. Odstopa, ker ne želi škoditi ugledu državnega tožilstva, so pojasnili na vrhovnem državnem tožilstvu, je pojasnil na novinarski konferenci.

Šketa je pojasnil, da se je vračal z zasebnega slavja in se opravičil vsem, ki jih je prizadel. »Ponoči sem se vračal z zasebnega slavja, ustavila me je policija,« je pojasnil Šketa. Alkotest je pokazal 0,37 miligrama alkohola na liter izdihanega zraka. »Želel bi se iskreno opravičiti vsem, ki sem jih prizadel,« je zaključil Šketa.

Položaj generalnega državnega tožilca je Šketa zasedel leta 2017, na funkcijo je bil znova imenovan letos spomladi. Delo še navaja, da mu bo mandat po dostopnih informacijah potekel po 30 dneh.

V času do imenovanja novega generalnega državnega tožilstva naj bi to funkcijo začasno opravljala njegova dosedanja namestnica Mirjam Kline.

Švarc Pipan: Šketa prevzel odgovornost za svoje ravnanje

Ministrica za pravosodje Dominika Švarc Pipan se je odzvala na odstop generalnega državnega tožilca Draga Škete. Kot je zapisala v izjavi za javnost, moramo imeti ničelno toleranco do vožnje pod vplivom alkohola, zato ministrica ceni, da je Šketa takoj in brez pomisleka prevzel odgovornost za svoje ravnanje in odstopil s funkcije.

S tem je Šketa pokazal visoko stopnjo integritete in spoštovanje do položaja generalnega državnega tožilca, državnotožilske organizacije ter pravosodja v celoti, je zapisala.

Pričakovati je, da bo Šketo na mestu generalnega državnega tožilstva nadomestila njegova namestnica Mirjam Kline, ki je bila na to mesto imenovana letos poleti.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije