VREMENSKA NAPOVED

Ponoči se bo razjasnilo, možna pa bo kakšna nevihta nad morjem

V soboto bo sprva precej jasno, le ob morju bo nekoliko bolj oblačno.
Fotografija: Fotografija je simbolična. FOTO: Matej Družnik
Odpri galerijo
Fotografija je simbolična. FOTO: Matej Družnik

Zvečer in ponoči se bo razjasnilo, možna pa bo kakšna nevihta nad morjem. Po nižinah bo marsikje nastala megla ali nizka oblačnost. Najnižje jutranje temperature bodo od 13 do 18, v alpskih dolinah okoli 10 stopinj Celzija, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.

V soboto bo sprva precej jasno, le ob morju bo nekoliko bolj oblačno. Zjutraj in deloma dopoldne bo po nižinah megla ali nizka oblačnost. Čez dan bo občasno nekaj kopaste oblačnosti, popoldne se bo nekoliko pooblačilo v hribih zahodne Slovenije. Najvišje dnevne temperature bodo od 24 od 29 stopinj Celzija.

Opozorilo 

Na Primorskem je še vedno velika požarna ogroženost naravnega okolja.

Kaj nas čaka v prihodnje?

V nedeljo bo v vzhodnih krajih še delno jasno, drugod pa že bolj oblačno. Popoldne se bodo v zahodni Sloveniji pričele pojavljati padavine z nevihtami, ki se bodo v noči na ponedeljek razširile proti vzhodu. Zapihal bo jugozahodnik, popoldne ob morju jugo. V ponedeljek bo oblačno s pogostimi padavinami, vmes bodo tudi nevihte. Do večera bodo od severozahoda ponehale. Nekoliko hladneje bo. V torek bo spremenljivo s posameznimi plohami.

Vremenska slika

Nad Iberskim polotokom in Biskajskim zalivom se zadržuje območje nizkega zračnega tlaka, nad srednjo Evropo in Balkan pa se od vzhoda prehodno širi šibko območje visokega zračnega tlaka. Od jugozahoda bo k nam začel dotekati nekoliko bolj suh zrak.

Napoved za sosednje pokrajine

Ponoči se bo razjasnilo, vzdolž zahodne Istre bo nad morjem lahko nastala kakšna nevihta. V soboto bo sprva precej jasno in ponekod po nižinah zjutraj megleno. Popoldne pa bo v hribih nekaj kopaste oblačnosti. Nekoliko topleje bo.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije