SLOVO

Poslovil se je priznani slovenski vinar Edi Simčič

Od njega se bodo zadnjič poslovili v četrtek v Vipolški cerkvi.
Fotografija: V spomin. FOTO: Getty Images
Odpri galerijo
V spomin. FOTO: Getty Images

Iz vinske Edi Simčič v Vipolžah v Goriških brdih so sporočili žalostno vest, da je umrl vinar Edi Simčič. S soprogo Marico sta leta 1989 prvič stekleničila lastno vino. Sprva s sinom Aleksom, nato pa še z vnukoma Juretom in Jakobom so do danes zgraditi eno najbolj uspešnih in najbolj cenjenih vinskih kleti v Goriških brdih.

Novico o smrti vinarja Simčiča so sporočili njegovi najdražji na facebooku.

»Bil si navdih, vir moči in zaupanja. Odprtih misli, drzen v vsem, kar si počel. Avantgarden, vizionar, zvest zemlji in družini.

Naučil si nas, kaj so vrednote. Da je treba biti iskren in obenem ponižen, gostoljuben in trmast, kadar je bilo to potrebno. Kažipot in rama, na katero smo se lahko vedno naslonili. Tudi v trenutkih, ko je bilo težko, si s svojim optimizmom znal pokazati pravo smer!

Da sta tvoja vnuka predana zemlji, ki nam jo sedaj zapuščaš, je v veliki meri tudi tvoja zasluga, dragi nono Edi! Kako si bil ponosen na njiju! Srečen in s kančkom skrbi si budno spremljal njune korake. Vsakič, ko so te objeli, potrepljali po ramenih ali vprašali za nasvet, so se ti oči zaiskrile!

Bil si oče, ki je stopal v štric z našimi najdrznejšimi idejami in načrti.

Zaključil si svoj krog in dopustil naslednjega. Za to ti bomo večno hvaležni!«

Prav vsakemu so se zahvalili za »čudovite misli o Ediju in vsa izrečena sožalja. Vse skrbno preberemo s hvaležnostjo v srcih,« so zapisali in dodali, da bo pogreb ta četrtek ob 17. uri v Vipolški cerkvi.

 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije