SLOVO

Poslovil se je Žarko Bejek

Tožilec je bil 38 let.
 
Fotografija: Žarko Bejek. FOTO: Oste Bakal
Odpri galerijo
Žarko Bejek. FOTO: Oste Bakal

MURSKA SOBOTA – Po kratki, a hudi bolezni je umrl upokojeni višji državni tožilec Žarko Bejek, ki je zadnjih enajst let vodil okrožno državno tožilstvo v Murski Soboti. Neizprosni rak je tako pobral še eno žrtev, saj ni dolgo užival pokojnine, potem ko se je upokojil 1. julija letos.

Aprila 1954 v Krogu pri Murski Soboti rojeni Žarko Bejek, ki je od oktobra 2007 in do 1. julija 2018 vodil okrožno državno tožilstvo v Murski Soboti, je v tožilske vrste stopil leta 1980, kar pomeni, da je »preganjal« storilce kaznivih dejanj kar 38 let.

V pravosodnih krogih je Bejek veljal za trdoživega in neizprosnega nasprotnika, ki je z argumenti zagovarjal obtožni akt, pod katerim je bil podpisan. Obtožnico je zagovarjal v številnih odmevnih zadevah, nazadnje tudi v »primeru Popov«, kjer je zaradi izvedenskih mnenj vojaških strokovnjakov moral umakniti obtožbo.

Žarka Bejeka, ki se je najverjetneje upokojil tudi zaradi hude bolezni, je na začetku letošnjega julija nasledil novi vodja murskosoboškega tožilstva, višji državni tožilec Drago Farič, bodo pokopali v petek, 7. decembra, na pokopališču v Murski Soboti.

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije