GLEDE ZAVLAČEVANJA

Potem ko je Janšev Breznik udaril po mizi zaradi Marte Kos, Golob takole vrnil udarec

Predsednik vlade je opozicijo obtožil zavlačevanja pri postopku imenovanja kandidatke za evropsko komisarko iz Slovenije.
Fotografija: Robert Golob in Franc Breznik. FOTO: Jure Eržen/delo/Borut Zivulovic Reuters
Odpri galerijo
Robert Golob in Franc Breznik. FOTO: Jure Eržen/delo/Borut Zivulovic Reuters

Poročali smo že, da je vlada v ponedeljek, potek ko se je od kandidature v petek umaknil Tomaž Vesel, za komisarsko kandidatko nominirala Marto Kos. Preden bo predlog poslala v Bruselj, pa mora mnenje, ki sicer ni zavezujoče, posredovati še pristojni odbor v DZ predsednik odbora za zadeve EU Franc Breznik (SDS) vztraja, da želi, če naj bi sejo sklical za petek, do četrtka od vlade dobiti dodatna gradiva in pojasnila o razlogih za zamenjavo kandidatov.

Franc Breznik.Foto: Jure Eržen/delo
Franc Breznik.Foto: Jure Eržen/delo

Golob obtožil opozicijo zavlačevanja

Predsednik vlade Robert Golob je danes opozicijo obtožil zavlačevanja pri postopku imenovanja kandidatke za evropsko komisarko iz Slovenije Marte Kos. Kot je dejal, je danes govoril s predsednico Evropske komisije Ursulo von der Leyen. Dodal je, da zaradi Slovenije postopki imenovanja komisije v Evropi ne bodo trpeli, prav tako ne ugled Slovenije.

Premier je pred sejo sveta stranke Gibanje Svoboda na vprašanje novinarjev najprej dejal, da postopkov, ki še tečejo, ne želi komentirati in da jih tudi tokrat ne bo. Spomnil je, da postopek imenovanja komisarske kandidatke sedaj čaka na obravnavo v parlamentu in ko bo kaj več znanega, »ga bom tudi komentiral, prej pa ne«.

image_alt
Von der Leyenova morala prestaviti predstavitev komisarske ekipe zaradi Slovenije

Vendar pa si je med izjavo premislil ter poudaril, da ga vsakič znova fascinira, ko se opozicija trudi s proceduralnimi zapleti, tudi glede odločitev, na katere nima popolnoma nobenega vpliva, temveč samo ovira delo vlade.

Robert Golob. FOTO: Borut Zivulovic Reuters
Robert Golob. FOTO: Borut Zivulovic Reuters

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije