ZASTOJI NA CESTAH

Zdaj so zastoji predvsem na primorski in gorenjski avtocesti

Gneča na cestah se je popoldne zmanjšala, a so marsikje še vedno zastoji.
Fotografija: Fotografija je simbolična.FOTO: Mavric Pivk 
Odpri galerijo
Fotografija je simbolična.FOTO: Mavric Pivk 

Slovenske ceste so ta konec tedna po pričakovanjih zelo prometno obremenjene, nastajajo številni zastoji, ki vodijo v zamude.

Javna agencija Republike Slovenije za varnost prometa je na družbenem omrežjih sporočila, da so danes zaradi gostejšega prometa in visokih temperatur na glavnih bencinskih servisih na avtocestah do 18. ure delili vodo in izobraževalne letake. Z izobraževalnimi letaki so slovenske in tuje voznike opozarjali na obvezno uporabo varnostnega pasu in vzpostavitev reševalnega pasu ob zastojih ter pozivali k vožnji brez uporabe mobilnega telefona in brez alkohola.

Gneča na cestah se je popoldne zmanjšala, a so marsikje še vedno zastoji. Prometnoinformacijski center poroča o zastoju na primorski avtocesti med Vrhniko in Brezovico proti Ljubljani, kjer je zaradi nesreče zaprt prehitevalni pas, ter na gorenjski avtocesti med priključkoma Jesenice proti Ljubljani. Zastoj ostaja tudi pred predorom Karavanke.

Pred predorom Karavanke v smeri Avstrije je zastoj dolg šest kilometrov. Izvoz Jesenice vzhod proti Avstriji je zaprt, dovoljen je le lokalni promet proti Jesenicam in Kranjski Gori. Za pot proti Avstriji je po navedbah prometnoinformacijskega centra možna uporaba izvoza Lesce.

Zastoj je tudi med Dramljami in Slovenskimi Konjicami proti Mariboru ter pred Šentiljem proti Avstriji.

Popolne zapore

Na cesti Zgornji Čačič-Osilnica bodo 30 minutne popolne zapore vsak dan med 11. in 19. uro, do nedelje, 28. julija.

Cesta Novaki-Cerkno bo v Cerknem zaprta do nedelje, 28. julija, do 3. ure. Obvoz je po lokalnih cestah.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije