EMILIJASTOJMENOVA DUH

Predsednik vlade odstopno izjavo ministrice že posredoval v državni zbor, petkova interpelacija brezpredmetna

DZ se bo z odstopom predvidoma seznanil v petek na začetku seje, zato naj poslanci o predvideni interpelaciji ne bi razpravljali.
Fotografija: Robert Golob. FOTO: Crt Piksi Delo
Odpri galerijo
Robert Golob. FOTO: Crt Piksi Delo

Predsednik vlade Robert Golob je odstopno izjavo ministrice za digitalno preobrazbo Emilije Stojmenove Duh nocoj že posredoval v državni zbor, so za STA potrdili v kabinetu predsednika vlade. DZ se bo z odstopom predvidoma seznanil v petek na začetku seje, zato naj poslanci o predvideni interpelaciji ne bi razpravljali.

Ministrica Stojmenova Duh je sicer svoj odstop premierju ponudila danes po po večmesečnih očitkih o nepravilnosti pri nakupu 13.000 računalnikov, nanjo so leteli tudi očitki o odsotnosti rezultatov in o vodenju ministrstva, njeno usodo pa je zapečatilo razkritje, da je na službenem vozilu v Avstriji uporabila modre luči, pozneje pa želela doseči, da tamkajšnji organi ne bi končali prekrškovnega postopka zaradi prehitre vožnje na avstrijski avtocesti.

Interpelaciji brezpredmetna

Za petek je sicer na dnevnem redu še vedno razprava ob interpelaciji zoper Stojmenovo Duh, ki jo je že drugič vložila SDS. Ker pa je Golob v DZ že posredoval odstopno izjavo, se bodo poslanci z njo predvidoma seznanili že ob začetku seje, s čimer bo točka dnevnega reda o interpelaciji postala brezpredmetna, so pojasnili v Golobovem kabinetu.

Ministrici bo funkcija s tem prenehala

Predsednik vlade mora nato v desetih dneh po prenehanju funkcije ministra predlagati novega ministra ali obvestiti državni zbor, da bo funkcijo tega ministra začasno opravljal sam ali jo poveril drugemu ministru.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije