INVESTICIJA

Predsednik vlade potrdil: novomeški Revoz bo izdeloval ta Renaultov električni avto

V Revozu so do nedavnega sestavljali Renaultove modele Clio, Twingo in električni Twingo, vendar so z izdelovanjem starega twinga in električnega twinga letos zaključili.
Fotografija: Premier Robert Golob je danes potrdil, da je bil novomeški Revoz uspešen pri kandidaturi za izdelavo prenovljene različice Renaultovega električnega twinga.  FOTO: Gonzalo Fuentes Reuters
Odpri galerijo
Premier Robert Golob je danes potrdil, da je bil novomeški Revoz uspešen pri kandidaturi za izdelavo prenovljene različice Renaultovega električnega twinga.  FOTO: Gonzalo Fuentes Reuters

Premier Robert Golob je danes potrdil, da je bil novomeški Revoz uspešen pri kandidaturi za izdelavo prenovljene različice Renaultovega električnega twinga. »Za ta projekt smo si prizadevali veliko časa,« je dejal v izjavi v Ljubljani. Podpis memoranduma o soglasju, ki bo podlaga za zagon proizvodnje, bo v sredo v Novem mestu.

V Revozu so do nedavnega sestavljali Renaultove modele Clio, Twingo in električni Twingo, vendar so z izdelovanjem starega twinga in električnega twinga letos zaključili. Prihodnje poslovanje tovarne, v kateri so lani skupaj izdelali 60.881 vozil, je tako v veliki meri odvisno od odločitve Renaulta glede izdelave novega modela električnega twinga.

Projekt se je pripravljal skoraj leto dni, je povedal premier. »Rad bi se zahvalil tudi politiki v Franciji za njihovo generalno usmeritev, da bodo tovarne električnih avtomobilov locirali v Evropi in ne izven,« je dodal.

To je namreč Revozovi lokaciji v Novem mestu po njegovih besedah na široko odprlo vrata, da je lahko kandidirala za projekt. 

 

 

 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije