OPOZORILO

Previdno pri nakupu preko teh spletnih trgovin

Tržni inšpektorat opozarja pred spletnimi nakupi prek KK Trgovine.
Fotografija: FOTO: Arissu Getty Images
Odpri galerijo
FOTO: Arissu Getty Images

Tržni inšpektorat RS je v okviru opravljanja nadzora poslovanja podjetja KK Trgovina, ki upravlja spletne trgovine na več povezavah, ugotovil, da je bilo podjetje s 17. oktobrom izbrisano iz poslovnega registra, zaradi česar se ne bi smelo več ukvarjati s spletno prodajo, a to kljub temu počne. Potrošnike zato poziva k previdnosti.

Podjetje KK Trgovina je upravljalo spletne trgovine na povezavah https://kupujem-kvalitetno.com, https://unikatna-slovenija.si in https://jerihonska-roza.si/trgovina/, s 17. oktobrom pa bi moralo prodajo ukiniti.

Inšpektorat je v okviru pregleda spletne trgovine na povezavi https://kupujem-kvalitetno.com ugotovil, da se danes tam še vedno lahko izbira izdelke in jih nalaga v košarico, pred dokončnim nakupom pa je potrošnik obveščen, da razpoložljivi načini plačila niso na voljo, da pa je mogoče podjetje kontaktirati in se dogovoriti o alternativah. »S tem se pojavlja možnost, da se potrošnik individualno dogovori o načinu plačila in s tem možnosti nakupa,« so navedli na inšpektoratu.

Nakup prek spletne trgovine https://unikatna-slovenija.si se medtem lahko še vedno izpelje do konca, prav tako se blago še vedno lahko pridobi prek spletne trgovine na povezavi: https://jerihonska-roza.si/trgovina/.

»Potrošnike opozarjamo na previdnost pri odločanju za nakup prek omenjenih spletnih trgovin. Podjetje je bilo namreč že pred izbrisom s strani tržnega inšpektorata obravnavano z vidika neizpolnitve pogodbe oziroma nedobave naročenega in plačanega blaga, kar se lahko nadaljuje tudi v prihodnje, pri čemer pa so zaradi izbrisa subjekta pristojnosti tržnega inšpektorata omejene,« so poudarili v tem nadzornem organu.

Pojasnili so še, da se hkrati z naročilom prek naštetih spletnih trgovin podpira delo na črno, ki je prepovedano.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije