PRIPRAVITE SE

Prihaja sneg do nižin

Ugodne jesenske temperature se bodo znižale. Konec tedna se pripravite na sneg. Po večini države bo snežilo tudi v torek.
Fotografija: Sveže pobeljeno. FOTO: Egon Cokan
Odpri galerijo
Sveže pobeljeno. FOTO: Egon Cokan

Vremenska napoved za naslednje dni napoveduje ohladitev, konec tedna pa celo snežne padavine.

Kot so zapisali pri Arsu, se bo nad Atlantikom v začetku prihodnjega tedna vzpostavilo območje visokega zračnega tlaka, nad Sredozemljem pa se bo nahajalo globoko ciklonsko območje. Naše kraje bosta v soboto in predvidoma v začetku prihodnjega tedna prešli dve hladni fronti.

V petek bo večinoma suho in še razmeroma toplo, najvišje temperature bodo po nižinah okoli 12 °C.

Juhuhu, sneg bo tu

Konec tedna nas bo od severa prešla hladna fronta, mogoče bodo manjše padavine. Za fronto se bo hitro razjasnilo. Najvišje temperature bodo po nižinah okrog 5 °C. Konec tedna pa bo bolj pogodu ljubiteljem zime in zimskih temperatur.

V nedeljo in v začetku prihodnjega tedna se bo možnost za padavine povečala. Sprva bo deževalo, potem pa lahko dež tudi po nižinah preide v sneg. Po trenutnih napovedih se bo to zgodilo v nedeljo in torek, v ponedeljek naj bi po vsej Sloveniji še deževalo. 

Snežne padavine se v nedeljo obetajo le na severozahodu, v torek pa v osrednji Sloveniji, na jugovzhodu in severozahodu, kjer bodo najnižje temperature med –3 in –1 °C.

Vremenska napoved za 10 dni. FOTO: Arso
Vremenska napoved za 10 dni. FOTO: Arso

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije