POUDARIL POMEN DRUŽINE

Priznani zdravilec postavil kapelico

Veliko slavje pri družini bioenergetika Stanka Filipiča iz Precetincev v Prlekiji.
Fotografija: Mašo je daroval domači župnik Srečko Fras.
Odpri galerijo
Mašo je daroval domači župnik Srečko Fras.

Vasica Precetinci blizu Male Nedelje je bila na Marijino vnebovzetje prestolnica Prlekije. Na dan, ko vinogradniki običajno postavljajo klopotce, se je na domačiji na hribčku zbralo dobrih 200 gostov, ki so tako ali drugače povezani s priznanim zdravilcem in bioenergetikom, magistrom varnostnih ved v pokoju Stankom Filipičem. Prišli so, da bi skupaj zaznamovali več pomembnih dogodkov in obletnic Filipičevih.

Druženje so spremljale milozvočne melodije.
Druženje so spremljale milozvočne melodije.

Za začetek je sveto mašo daroval domači župnik Srečko Fras. Med mašo so peli pevci domačega cerkvenega zbora, operna pevka Nataša Zupan, nastopila je citrarka Maja Mikac ob glasovni spremljavi Tadeje Globočnik.

Kot je povedal moderator Peter Kirič, so blagoslov kapelice ter navzočnost duhovnika Frasa izkoristili tudi za molitev in priprošnjo za ozdravitev Stankovega brata Boruta, ki je hudo zbolel, veselili pa so se ozdravitve mlade sosede iz družine Šijanec, ki ji je Stanko pomagal pri zdravljenju tumorja v glavi.

Nazdravili dolgoživemu zakonu

V nadaljevanju so nazdravili okroglima rojstnima dnevoma Stanka in njegove žene Katice, 40. obletnici njune poroke, v kleti so uredili kapelico, pred hišo dvignili klopotec. Seveda so nazdravili tudi dvema olimpijskima medaljama iz Pariza, bronu in srebru ameriškega lokostrelca Bradyja Ellisona, poročenega s Slovenko Tojo Ellison (dekliški priimek Černe).

Prišla je tudi ljutomerska županja Olga Karba.
Prišla je tudi ljutomerska županja Olga Karba.

Iz hvaležnosti, ker ga je Stanko s svojimi bioenergetskimi metodami tako uspešno zdravil in mu omogočil nadaljevanje kariere, je Američan obljubil, da bo kolajni ob prvem obisku dežele na sončni strani Alp prinesel pokazat tudi v Prlekijo.

Druženje je potekalo ob prijetni glasbi mladih harmonikarjev in obloženih mizah, Filipičevi pa so se s posebnimi listinami zahvalili vsem, ki so tako ali drugače pomagali pri izdelavi kapelice. Na 100 let starih vratih v klet je napis: Ozri se v nebo, samo popotnik ste. Razpelo, ki sta ga podarila zakonca Nemec, je narejeno iz 400 let starega lesa, kip Marije pa iz 200-letnega.

Stanko ohranja tradicijo podeželja. FOTO: Oste Bakal
Stanko ohranja tradicijo podeželja. FOTO: Oste Bakal

Vse delo so opravili domači mojstri z Miranom Šijancem in Stankom Filipičem na čelu, ki tokrat ni želel, da bi preveč razglabljali o bioenergiji, čeprav so večini gostov pomagale ali še pomagajo njegove terapije. Zdravilec je svoje misli tokrat namenil predvsem bratovi ozdravitvi, poudaril pa je tudi pomen družine ter ohranjanja tradicije podeželja in kulturne dediščine.

Kapelica v vinski kleti FOTOGRAFIJE: OSTE BAKAL
Kapelica v vinski kleti FOTOGRAFIJE: OSTE BAKAL

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije