ČAKALNE DOBE

Prometne razmere: na mejah že čakajo, najhujše še prihaja

Ta vikend velja za enega najbolj prometno obremenjenih. 
Fotografija: FOTO: Mavric Pivk, Delo
Odpri galerijo
FOTO: Mavric Pivk, Delo

LJUBLJANA – Zadnji julijski vikend velja za enega prometno najbolj obremenjenih na naših cestah. Proti turističnim središčem in Hrvaški se valijo kolone pločevine, čakalne dobe na mejah pa so se začele še prej, kot bi večina pričakovala. Prometnoinformacijski portal je že navsezgodaj zjutraj poročal o zastojih in čakalnih dobah na nekaterih mejnih prehodih, ki pa se bodo čez dan gotovo še povečale.

»Zaradi počitnic po Evropi vse avgustovske konce tedna – od petka do vključno ponedeljka – pričakujemo zelo povečan promet na cestah z največjim turističnim tranzitom. Zastoji bodo nastajali na avtocesti A2 med Avstrijo in Hrvaško v obeh smereh vožnje, v Istri med Italijo in Hrvaško ter na avtocesti A1 med Italijo in Madžarsko v obeh smereh vožnje,« so zapisali v prometni napovedi na spletni strani Darsa.

Gneče in čakanja pa ni pričakovati le na slovensko-hrvaški meji, temveč tudi na mejnih prehodih z Avstrijo, saj avstrijska policija na meji izvaja poostreni nadzor.
 

Kje stojijo v koloni?

Ob osmi uri zjutraj poročajo o čakalnih dobah na mejnem prehodu Obrežje, kjer je čakalna doba 50 minut, na Gruškovju pa čakajo vozniki za izstop iz države 20 minut. Dars priporoča v primeru daljših čakalnih dob na Gruškovju mejna prehoda Zavrč in Središče ob Dravi.
 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije