PEKLENSKO BO

Rdeči alarm za točo, vročina ne pojenja

Konec tedna naj bi končno prišla težko pričakovana ohladitev. 
Fotografija: FOTO: Oste Bakal
Odpri galerijo
FOTO: Oste Bakal

LJUBLJANA – Agencija RS za okolje (Arso) opozarja na nevarnost toče. Po Sloveniji so razglasili rdeči alarm, nekatere regije so obarvane oranžno in rumeno. Velja previdnost. Sicer pa se še nekaj dni ne bomo ohladili. 

Stanje ob 15.05. FOTO: Meteo.si
Stanje ob 15.05. FOTO: Meteo.si


Vročinski val, ki je zajel Slovenijo, ne pojenja. Temperature se bodo tudi ta teden gibale nad 30 stopinjami. Najtoplejši dan v tem tednu pa bo predvidoma v četrtek, ko naj bi na vzhodu države po večini namerili od 33 do 35 stopinj.

Arso napoveduje, da bo v ponedeljek in torek predvsem po nižinah Primorske in mestih središčih velika toplotna obremenitev. Zaradi nestabilnega ozračja lahko danes in jutri pričakujemo v popoldanskem času tudi krajevne nevihte.
Menda bo kmalu boljše. FOTO: Uroš Hočevar, Delo 
Menda bo kmalu boljše. FOTO: Uroš Hočevar, Delo 

 

Veste, kako ravnati, če vas ujame nevihta?


Stabilnejše in bolj suho vreme bo v sredo in četrtek. V petek pa zaradi bližine vremenske fronte, ki nas bo predvidoma prešla v soboto, ponovno pričakujemo nekaj več vremenskega dogajanja. Niz zaporednih vročih dni se bo marsikje s soboto zaključil. Če napoved drži in bo vročina res vztrajala vse do petka, bomo skupno našteli od sobote, 28. julija, kar 14 zaporednih vročih dni.

Kako bo hladnejši zrak dosegel Slovenijo, prikazuje animacija.


 
 
 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije