V KUHINJI

Recept za izvrstno gobovo juho! Tako boste dosegli res poln okus

Vanjo običajno zakuhamo ajdovo kašo, za spremembo poskusimo ješprenj.
Fotografija: FOTO: Bhofack2/Getty Images
Odpri galerijo
FOTO: Bhofack2/Getty Images

Današnja juha spada med recepte »pobrskaj po zalogah in pripravi kosilo«, saj jo lahko prilagajamo sestavinam, ki jih imamo na voljo. Za gobovo juho ali golaž mirno trdimo, da sta najboljša iz mešanih gob, zgolj ena vrsta, na primer šampinjoni, nikoli ne da tako polnega okusa.

Dodamo še kaj od jušne zelenjave, na primer korenje ali kolerabo, pozimi pa še nekaj koščkov buče, ki bo juho tudi zgostila. Navajeni smo, da se gobe v juhi družijo z ajdovo kašo, a če imamo v hladilniku skodelico kuhanega ješprenja, bo prav tako odličen dodatek.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije

Spletna mesta Dela d.o.o. uporabljajo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Ali soglašate z namestitvijo piškotkov na omenjenih straneh?


Potrjujem vse Sprejmem nujne Več informacij