STRASTI SE NE UMIRJAJO

Romi za incidente krivijo državo, medtem Jelinčič o napadalnih Ciganih, Tonin o veliki sramoti za policijsko vodstvo (VIDEO)

Pripadniki romske skupnosti napovedali protestno kampiranje pred občino.
Fotografija: Zmago Jelinčič Plemeniti. FOTO: Zaslonski Posnetek Omrežje X
Odpri galerijo
Zmago Jelinčič Plemeniti. FOTO: Zaslonski Posnetek Omrežje X

Poročali smo že o incidentu, ki se je v nedeljo zgodil v Kočevju. Tako so policisti pri kontroli prometa ustavljali osebno vozilo, a na znake policistov ni ustavilo, ampak je odpeljalo naprej. Policisti so mladoletnega voznika kasneje prijeli, pri tem pa je do njih prišlo več občanov, ti so z udarci, odrivanjem in grožnjami policistom želeli preprečiti prijetje. Prav tako je med postopkom ena osumljenka v službeno vozilo policije vrgla kamen in ga poškodovala. V postopku sta bila dva policista lažje poškodovana, so sporočili iz PU Ljubljana. Kasneje se je izkazalo, da gre za pripadnike Romske skupnosti. 

Romi pravijo, da je za incidente kriva država, ki da jih sili v konflikte z domačini.FOTO: Foto: Tadej Regent/Delo 
Romi pravijo, da je za incidente kriva država, ki da jih sili v konflikte z domačini.FOTO: Foto: Tadej Regent/Delo 

Kriva države, Romi napovedali protestno kampiranje pred občino

Ob tem so v oddaji 24 ur poročali, da Romi pravijo, da je za tovrstne incidente kriva država, ki da jih sili v konflikte z domačini. Glavni problem naj bi bila po njihovih besedah voda, saj nimajo urejenega vodovoda. Ob tem naj bi v ponedeljek celo protestno kampirali pred stavbo občine, so še poročali v oddaji. 

image_alt
Na Kočevskem izbruh kriminala: policisti ukradenega otroka našli, obravnavajo tudi tri primere streljanja

Zmago Jelinčič Plemeniti. FOTO: Zaslonski Posnetek Omrežje X
Zmago Jelinčič Plemeniti. FOTO: Zaslonski Posnetek Omrežje X

Jelinčič o napadalnih Ciganih, Tonin o veliki sramoti za policijsko vodstvo

No, mnenje o problematiki je podal tudi šef SNS Zmago Jelinčič Plemeniti. Tako je ocenil, da Cigani na Kočevskem pretepajo policaje. »Ti ne smejo udariti nazaj, kaj šele streljati. Če policist strelja pri tem ko je napaden, bo procesiran najprej on. Pa kakšna država smo mi? A bo policaj minister Poklukar naredil kaj za policiste,« se sprašuje Jelinčič. 

Medtem pa je šef NSi Matej Tonin na omrežju X zapisal: »Velika sramota za vodstvo slovenske Policije in MNZ. Gre za spodkopavanje avtoritete Policije in tudi posmeh pravni državi. Zagotoviti bi morali okrepljene policijske enote, ki bi nasilneže strpali v marice in vzpostavili red. Zaradi popolnoma napačne taktične ocene so ogrozili življenja policistov na terenu. Velik poklon pogumu in hrabrosti policistov, ki so v incidentu kljub temu posredovali. Odgovornost ministra za notranje zadeve je, da policistom zagotovi primerne pogoje dela (oprema, številčnost, kadrovska sestava, vodstvo). Če tega ne zna, bi si moral najti drugo delo

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije