POVABILO K SODELOVANJU

RTV Slovenija objavila povabilo na izbor EMA 2025, čas imate do 25. novembra

Za slovenski predizbor so predvideli 12 skladb, ki se bodo predstavile na izboru EMA 2025 1. februarja prihodnje leto.
Fotografija: Raiven FOTO: Alma Bengtsson/ebu
Odpri galerijo
Raiven FOTO: Alma Bengtsson/ebu

RTV Slovenija je objavila povabilo k sodelovanju pri izboru slovenskega predstavnika na 69. tekmovanju za pesem Evrovizije 2025. Za slovenski predizbor so predvideli 12 skladb, ki se bodo predstavile na izboru EMA 2025 1. februarja prihodnje leto. Prijave sprejemajo do 25. novembra.

Ustvarjalci skladb se k sodelovanju lahko prijavijo preko spletnega obrazca, pogoji sodelovanja pa so objavljeni na naslovu sta.si/q15VRQ. Seznam izbranih skladb z izvajalci bodo objavili najpozneje do 20. decembra, so sporočili z RTV Slovenija.

Najmanj tri komisije

O 12 skladbah, ki se bodo uvrstile v izbor, bodo odločale najmanj tri komisije. Skladba, ki bo zastopala Slovenijo na tekmovanju maja prihodnje leto v Švici, pa bo znana po dveh krogih glasovanja.

V prvem krogu bo pet žirij odločilo o tem, kateri dve skladbi se bosta uvrstili v drugi krog. Vanj se bosta uvrstili pesmi, ki bosta prejeli najvišji seštevek žirije glasbenih izvajalcev, ustvarjalcev in producentov, televizijske žirije, radijske žirije, žirije ljubiteljev evrovizijske popevke ter žirije mednarodnih spletnih vplivnežev na področju pesmi Evrovizije.

O zmagovalni skladbi bo nato odločila javnost z glasovanjem.

Preberite še:

image_alt
Slakonja na Evrovizijo? Tako meni Slovenija

image_alt
Znano je, kje bo naslednje leto Evrovizija! Toliko bo stala organizacija

image_alt
Komentar Miše Terček: Evrovizija in revizija

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije