PEKARNA JEŽEK
Sladke mojstrovine iz domače pekarne
Ježek slovi po ročno izdelanih slaščicah. Prisegajo na lokalno pridelane sestavine.
Odpri galerijo
Velika hiša v Lokavcu pri Ajdovščini je pred tremi desetletji zakonca Alenko in Borisa Ježa mamila z idejo o nečem svojem, o poslu po zgledu uspešnih zasebnih podjetij iz sosednje Italije. »Imeli smo veliko poguma, volje in želje po uspehu pa tudi pustolovskega duha,« opisujeta svoje začetke. Povsem naključno sta spoznala slaščičarja Božiča z Mosta na Soči, ki ju je navdušil za vse sladko in okusno. Kupila sta nekaj starejše pekarske opreme, usposobila delavnico in začela. Danes iz njune pekarne, kjer je zaposlenih deset ljudi, še vedno diši po slaščičarskih umetninah in kruhu.
Vsa leta ostajajo zvesti butični proizvodnji s pestrim naborom izdelkov, kupcem pa poskušajo vedno znova ponuditi kaj novega. »Nenehno razvijamo nove izdelke, s poudarkom na ročno izdelanih slaščicah iz naravnih sestavin. Izogibamo se uporabi konzervansov, ne uporabljamo ojačevalcev okusa in podobnih dodatkov, temveč zgolj naravne sestavine. Tako, denimo, kupujemo albuminsko skuto na kmetiji v Idrijskih Krnicah, jabolka v Brkinih in na Štajerskem …«
Njihove police se šibijo pod hlebčki in štrucami, različnim pekarskim pecivom in svežimi slaščicami, tortami, piškoti, slanim pecivom in več vrst poticami. »Kot majhno in dinamično podjetje laže prisluhnemo željam in potrebam strank. Jesti dobro in zdravo je nujen del skrbi za svoje zdravje. Ljudje si želijo vedeti, od kod hrana prihaja, kako je bila pridelana in predelana in kdo jo je proizvedel. Veseli nas, da se slovenski potrošnik vedno bolj odloča za nakup kakovostnih proizvodov, pridelanih po tradicionalnih receptih s kakovostnimi, lokalno pridelanimi surovinami. Ker imamo doma kmetijsko proizvodnjo, s katero se ukvarja sin, vidimo priložnost, da ustvarimo svojo verigo od njive do krožnika.«
Ljudje si želijo vedeti, od kod hrana prihaja, kako je bila pridelana in predelana in kdo jo je proizvedel.
Vsa leta ostajajo zvesti butični proizvodnji s pestrim naborom izdelkov, kupcem pa poskušajo vedno znova ponuditi kaj novega. »Nenehno razvijamo nove izdelke, s poudarkom na ročno izdelanih slaščicah iz naravnih sestavin. Izogibamo se uporabi konzervansov, ne uporabljamo ojačevalcev okusa in podobnih dodatkov, temveč zgolj naravne sestavine. Tako, denimo, kupujemo albuminsko skuto na kmetiji v Idrijskih Krnicah, jabolka v Brkinih in na Štajerskem …«
10
zaposlenih je v zasebni pekarni Ježek.
zaposlenih je v zasebni pekarni Ježek.
Njihove police se šibijo pod hlebčki in štrucami, različnim pekarskim pecivom in svežimi slaščicami, tortami, piškoti, slanim pecivom in več vrst poticami. »Kot majhno in dinamično podjetje laže prisluhnemo željam in potrebam strank. Jesti dobro in zdravo je nujen del skrbi za svoje zdravje. Ljudje si želijo vedeti, od kod hrana prihaja, kako je bila pridelana in predelana in kdo jo je proizvedel. Veseli nas, da se slovenski potrošnik vedno bolj odloča za nakup kakovostnih proizvodov, pridelanih po tradicionalnih receptih s kakovostnimi, lokalno pridelanimi surovinami. Ker imamo doma kmetijsko proizvodnjo, s katero se ukvarja sin, vidimo priložnost, da ustvarimo svojo verigo od njive do krožnika.«