TEKMOVANJE

Slavko in Vera najboljša, Marica in Franc najstarejša

V prleških Vogričevcih so pripravili 32. tekmovanje v košnji z ročno koso.
Fotografija: Travo so kosili v snopih. FOTO: OSTE BAKAL
Odpri galerijo
Travo so kosili v snopih. FOTO: OSTE BAKAL

LJUTOMER – V okviru prireditev ob 3. prazniku KS Vogričevci v občini Ljutomer je potekalo tudi tradicionalno, že 32. tekmovanje v košnji z ročno koso, ki ga je organiziral PGD Vogričevci.

V že poletno vročem dopoldnevu se je 11 koscev in pet kosic v povorki ob spremljavi navijačev in spodbudi številnih obiskovalcev podalo na tradicionalno prizorišče, travnik Marice Heric v bližini domačega gasilskega doma. Po ogledu izžrebanih parcel so kosci še zadnjič nabrusili kose, nato pa, na znak starterja, z njimi zarezali v visoko travo.

Tudi letos je bilo tekmovanje odlično organizirano, na roko jim je šlo še vreme, ki je ob travnik privabilo mnogo obiskovalcev. Za moškimi so svojo moč in spretnost uporabe kose pokazale žene in dekleta. Večina jih je imela, v športnem jeziku povedano, svojega serviserja in trenerja, ki jim je brusil koso ter jim svetoval pred in med košnjo.

Sodniki so morali opraviti odgovorno nalogo, saj so bile razlike med najhitrejšimi in najnatančnejšimi kosci in kosicami majhne. Prvo mesto med kosci so prisodili Slavku Tarči, drugo Mateju Cuparju in tretje Slavku Filipiču. Med ženskami je bila tudi tokrat nepremagljiva Vera Šiftar, drugo mesto si je prikosila Andreja Muhič, tretje pa Cvetka Žnidarič.

Najboljšim v obeh kategorijah sta pokale na osrednji slovesnosti ob prazniku KS Vogričevci ob asistenci predsednika in tajnika PGD Vogričevci Stanka Senčarja in Milana Cvetka podelila županja Občine Ljutomer mag. Olga Karba in predsednik KS Cezanjevci Franc Slokan. Pokale sta prejela tudi najstarejša udeleženca tekmovanja Marica Heric (letnik 1941) iz Vogričevcev in Franc Šiftar iz Podgradja (letnik 1942). Oste Bakal

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije