LOKALNE VOLITVE

Slovenj Gradec brez presenečenj: zmaga edinemu kandidatu

Če je bil pred štirimi leti morda komu še neznanka, je danes ponovno prevzel vodenje občine.
Fotografija: Tilen Klugler. FOTO: Tadej Regent, Delo
Odpri galerijo
Tilen Klugler. FOTO: Tadej Regent, Delo

Po štirih letih vodenja Mestne občine Slovenj Gradec in razgibanih izkušnjah iz dela v javni upravi ter na javnem področju 46-letni Tilen Klugler vstopa v nov županski mandat. Delo z ljudmi in za ljudi v občini mu je, kot pravi, dalo veliko novih poznanstev in širino, a hkrati prosti čas obrnilo na glavo. V županskem delu uživa.

image_alt
Izvoljeni Janković, Macedoni, Dermol, Klugler, Bržan in Gajškova; drugi krog v MB, KR, MS, NG, CE in Krškem (VIDEO, FOTO)

Veliki prihodnji izzivi bodo še zagotavljanje energetske samooskrbe občine in energetske učinkovitosti ter naložbe v cestno infrastrukturo. Kot najpomembnejši prihodnji projekt pa je Klugler poudaril spremembo občinskega prostorskega načrta z vizijo razvoja občine v naslednjih desetletjih. Spremenjen prostorski načrt naj bi med drugim omogočal nove možnosti za gradnjo stanovanjskih objektov in poslovnih naložb ter zaščito trajno varovanih kmetijskih zemljišč.

V Sloveniji so bile danes osme lokalne volitve v zgodovini samostojne države. Ob 7. uri se je odprlo nekaj več kot 3.200 volišč, na katerih so volivci odločali, kdo bo v prihodnjih štirih letih vodil 212 slovenskih občin. Poleg županov so volili tudi člane mestnih svetov in ponekod tudi svete krajevnih, vaških in četrtnih skupnosti.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije