ŠKANDAL

Slovenska ministrica takole divjala po avstrijski cesti, a to še ni bilo vse

Pri tem se je poskušala izogniti kazni, ki jo je zaradi prehitre vožnje prejela od avstrijske policije.
Fotografija: Emilija Stojmenova. FOTO: Blaž Samec, Delo
Odpri galerijo
Emilija Stojmenova. FOTO: Blaž Samec, Delo

Ministrica za digitalno preobrazbo Emilija Stojmenova Duh je po poročanju N1 v vozilu z modro lučjo na avstrijski avtocesti konec maja obtičala v koloni. Da ne bi zamudila poleta z dunajskega letališča v Ženevo, je voznik službenega vozila ministrstva prižgal modre luči, piše portal in dodaja, da po navedbah zunanjega ministrstva tega nikakor ne bi smel storiti.

Vozilo je zaradi prehitre vožnje po informacijah N1 ujel avstrijski radar. Da bi se izognili kazni za prehitro vožnjo, je po pisanju portala ministrstvo za digitalno preobrazbo poslalo dopis slovenskemu veleposlaništvu na Dunaju, naj pristojne avstrijske organe zaprosi, da odstopijo od kaznovanja. 

Modrih luči ne bi smel uporabljati

Slovenski veleposlanik na Dunaju Aleksander Geržina je za omenjeni portal pojasnil, da v situaciji, v kateri se je znašla ministrica Stojmenova Duh, uporaba modrih luči ni dovoljena niti v Sloveniji, na ozemlju tuje države pa jih slovenska vozila sploh ne bi smela uporabljati. Dovoljene so le, ko je slovensko vozilo vključeno v (tujo) varovano policijsko kolono.

Prav tako naj bi voznik vklopil modre luči na lastno pest, čeprav je bil seznanjen s pravili. Voznik, ki vozi ministrico Stojmenovo Duh, se tudi v Sloveniji rad zateče k uporabi modrih luči, piše N1.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije