ODZIV

Slovenski nogometaš v šoku: »Upam, da čim prej ujamejo to pošast«

Kevin Kampl je, potem ko je v petek pozno zvečer izvedel za napad, danes po tekmi svojega Leipziga izrazil šokiranost nad dogodkom in globoko sožalje družinam žrtev in prizadetih v tragediji.
Fotografija: Kevin Kampl je, potem ko je v petek pozno zvečer izvedel za napad, danes po tekmi svojega Leipziga izrazil šokiranost nad dogodkom in globoko sožalje družinam žrtev in prizadetih v tragediji. FOTO: Violeta Santos Moura Reuters
Odpri galerijo
Kevin Kampl je, potem ko je v petek pozno zvečer izvedel za napad, danes po tekmi svojega Leipziga izrazil šokiranost nad dogodkom in globoko sožalje družinam žrtev in prizadetih v tragediji. FOTO: Violeta Santos Moura Reuters

Slovenski nogometaš Kevin Kampl je bil šokiran nad napadom z nožem, v katerem so v njegovem rojstnem mestu Solingenu umrli trije ljudje, pet pa je bilo huje ranjenih. Kampl je danes sicer za Leipzig, kjer si služi kruh, v prvem krogu nemškega državnega prvenstva odigral celo tekmo ob zmagi proti Bochumu (1:0). Napad v Solingenu se je zgodil v petek pozno zvečer na uličnem festivalu, ki sodi v okvir niza dogodkov v počastitev 650-obletnice zahodnonemškega mesta.

Triintridesetletni Kampl, ki se je rodil v Solingenu, je, potem ko je v petek pozno zvečer izvedel za napad, danes po tekmi svojega Leipziga izrazil šokiranost nad dogodkom in globoko sožalje družinam žrtev in prizadetih v tragediji.

»Seveda si izjemno zaskrbljen in v prvi vrsti presenečen, da se kaj takega dogaja v domačem kraju, da ljudje umirajo in so hudo poškodovani. Molim za ljudi, ki se še vedno borijo za svoja življenja,« je dejal Kampl.

»Upam, da čim prej ujamejo to pošast. Pride psihopat in napravi takšno škodo ljudem, ki so se želeli le nekaj ur zabavati s svojimi prijatelji, zdaj pa nekateri nikoli ne bodo prišli domov,« je dodal nogometaš Leipziga.

Ponoči je komaj zatisnil oči

»Komaj kaj sem spal, za en drek pravzaprav,« je razlagal čustveni slovenski nogometaš, ki je takoj, ko je izvedel o tragediji, poklical starše. Ti še vedno živijo v Solingenu.

»Helikopterji in brezpilotna letala so vso noč krožili nad mestom. Normalni ljudje, ki pravzaprav niso imeli pojma o tem, so poskušali oživljati ljudi, ker je bila povsod kri,« je še razlagal Kampl.

 

 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije