OVADBA

Klakočar Zupančičeva z izjavo o Golobu, Godčeva pa: »Zdaj pa še drama queen«

Vse bolj burno zaradi ovadbe proti predsedniku vlade.
Fotografija: Jelka Godec in Urška Klakočar Zupančič FOTO: Jože Suhadolnik/Voranc Vogel
Odpri galerijo
Jelka Godec in Urška Klakočar Zupančič FOTO: Jože Suhadolnik/Voranc Vogel

Ovadba zoper predsednika vlade Roberta Goloba dviga veliko prahu. Poročali smo že, da je vse očitke zavrnil in potunkal Tatjano Bobnar, ko je ocenil, da gre za politični boj užaljene političarke. Svoje je dodala tudi opozicija, ki meni, da se predsednik vlade zaplete vsakič, ko stopi pred kamere. 

Urška Klakočar Zupančič. FOTO: Voranc Vogel
Urška Klakočar Zupančič. FOTO: Voranc Vogel

»Zdaj pa še drama queen«

Ob vsem seveda ni mogla ostati tiho niti prva dama parlamenta Urška Klakočar Zupančič, ki je tudi podala izjavo za medije glede ovadbe, ki jo je proti predsedniku vlade Robertu Golobu na Specializirano državno tožilstvo vložila policija. Predsednica DZ je tako dejala, da ovadbe v predkazenskih postopkih niso nič neobičajnega. Edini, ki je pristojen za odločanje o pregonu, je državni tožilec, do pravnomočne odločitve sodišča pa velja ustavno načelo domneve nedolžnosti, je še dodala.

Ovadbe v predkazenskih postopkih niso nič neobičajnega

image_alt
Dajanje daril za nezakonito posredovanje: to očitajo Golobu, ovadba sledi očitkom Bobnarjeve

Klakočar Zupančičeva je ob tem dejala, da je šlo v navedenem primeru pri pogovoru med Bobnarjevo in Golobom, sodeč po navedbah v medijih, za pogovor med dvema javnima funkcionarjema, dvema politikoma. Zato je po njenih besedah prav, da se razišče, za kaj je v tem pogovoru dejansko šlo ter ali so izkazani znaki kakšnega kaznivega dejanja.

To pa je šefica poslancev največje opozicijske stranke Jelka Godec pospremila po svoje. Na omrežju X je tako zapisala le: »Zdaj pa še drama queen.«

Jelka Godec FOTO: Jože Suhadolnik
Jelka Godec FOTO: Jože Suhadolnik

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije